Veskafestivaali

Filed under: sanasia — iona, tiistai, 30 toukokuun, 2006 klo 4:20 pm

Galleriassa jälleen muutama uusi laukku. Vajaa puolet vaihdon tuotoksista on nyt valmiina. Loppujen laukkujen viimeinen postituspäivä on huomenna!

Minunkin oli (jälleen) tarkoitus olla hyvissä ajoin valmis, mutta niin siinä vaan kävi, että laukun postitus jää viimeiseen päivään. Laukku valmistui tänään ja olisin ehtinyt sen kanssa vielä postiin, mutta juuri kun olin viritellyt ulos kuvausrekvisiitat valmiiksi, alkoi sataa. Toivottavasti saan otettua hyviä kuvia huomenna, että jää itsellekin jotain laukusta muistoksi.

Marsilaiset hyökkäävät

Filed under: sanasia — iona, keskiviikko, 24 toukokuun, 2006 klo 9:14 pm

Minulla on sellainen mielikuva, että olisin rutissut tästä jo joskus aiemminkin, mutta siitä huolimatta (ja vielä ilman kuvaa, hyi minua! Aioin kyllä kasata kaikki ufot yhteen kasaan kameran rääkättäväksi, mutta tässä harmaudessa kuvasta olisi tullut niin ala-arvoinen että olkoot):

Minusta on jo pidemmän aikaa tuntunut siltä, että mikään ei valmistu. Susannakin pohti sitä, miten muissa blogeissa esitellään vähän väliä jotain isoa ja hienoa, mutta jos itse tikkuaa ännää tyätä pari riviä kerrallaan kutakin, ei mitään esiteltävää synny. Lisäksi aikapula vaivaa täälläkin, pikkuneiti ei suopein silmin äidin käsityöharrastuksia katso, ja illalla kun saa plinsessan nukkumaan, iskee äkillinen kooma: tuijotan vain muiden blogeja silmät harittaen enkä neulo, en ompele, en tee mitään, vaikka lopultakin olisikin aikaa!

Loppujen lopuksi kyse taitaisi olla myös ajankäytän järkeistämisestä. Aionkin nyt paneutua ufopulmaan. Fufoiluun en ennättänyt/saanut aikaiseksi osallistua, mutta kesäkuusta tulee oma taistoni lentäviä lautasia vastaan. En aloita uusia neuleita, ennenkuin keskeneräisten kori on paremmassa kuosissa. Ompelen jo suunnitellut ja tarpeelliset (mm. neidin pitää saada juhlamekko kesäkuisiin häihin) asiat ennen kuin hurahdan taas kokeilemaan jotain kummaa.

Todo-lista näyttää tältä (subject to change):

  • Starsky (hihat ja puolet takakappaleesta valmis, kiva tehdä, mutta rauhaa tällaisen neulomiseen ei juuri ole)
  • kippurakärkiset huopatossut Ziinan blogin ohjeella (noin 3/4 neulottu)
  • moppilankakassi (reilusti yli puolenvälin, tökkii värin vaihtuminen kesken kaiken, kun samansävyistä moppilankaa ei ollut)
  • seeprasukat (yksi valmis, yksi hyvin hyvin alkutekijäissään)
  • apina-fleecepusakka (apinat leikattu)
  • tulppaanipuku kaverin muksulle (kaavat piirretty, tulppaanit leikattu)
  • lisko- ja perhospaidat toisen kaverin muksuille (liskosabluuna tehty ja liskopaidan kaavat leikattu)
  • juhlamekko neidille (ei harmainta hajuakaan mistä, millaisen, miten ja milloin… pellavaa olis, ehkä siipineulakokeiluja ja maalaisromantiikkaa?)
  • neidin naama -ristipistotyö… (ei musta taida olla pistelijäksi, ehkä 5% tehty ennen alkuinnostuksen hyytymistä)

Olen listaihminen, teen listoja vaikka mistä, ne ovat tapa jäsennellä elämää. Todo-listat motivoivat, ahkeroidun tekemään, että saan viivata valmiiksi saadun listasta yli. Opiskeluaikana minulla oli tekemättämistä koulutöistä todo-lista tietokoneen työpäydän taustakuvana: siinä niitä oli sen verran ärsyttävä katsella, että välillä tein ahkeruudella hommia ihan vain saadakseni pyyhkiä taustakuvan listaa lyhyemmäksi!

Sopii toki kysyä missä vaiheessa käsityöharrastus menettää terapia-arvonsa ja muuttuu stressiä lisääväksi, kun alan ahdistua tekemättömistä ja siitä miten aika ei riitä tehdä vielä enemmän… *tähän silmiä pyörittelevä hymiö*. Elämä on?

Kassikarnevaali

Filed under: sanasia — iona, keskiviikko, 24 toukokuun, 2006 klo 8:34 pm

Jälleen lisää laukkuja galleriassa!

Laukkuvaihtaja: tarkistathan että laukuntekijälläsi on postiosoitteesi, että laukut läytävät perille. Jos olet ilmoittanut laukkuvaihtoon anonyymisähköosoitteen, jota tarkistat harvemmin, muista käydä välillä vilkuilemassa sitä, että olet tavoitettavissa!

Hell Freezes Over

Filed under: neuleet,sanasia — iona, sunnuntai, 21 toukokuun, 2006 klo 4:28 pm

Pakkohan minunkin on vähän riemuita (vaikka tämäkin alkaa kuulemma jo vähän närkästyttää) eikä tällaisista salaperäisistä linkeistäkään ilmeisesti kaikki perusta. Kaikesta huolimatta: Hard Yarn Hallelujah!!!11 …eiku.

Täytyy kiireellä neuloa seeprasukalle pari varpaiden lämmikkeeksi siltä varalta, että paholaisen asuinpaikan nykyinen kylmyys alkaa huokua tähän maalliseen maailmaankin.

Pariton seeprasukka

Laukkuvaihtogalleriassa taas lisää laukkuja. Olen kyllä mykistynyt vaihdon saamasta suosiosta ja siitä mihin te (me?) blogaajat pystytte(-mme?). Oma laukku on Vaiheessa (TM), aloitettu ja tulossa kyllä.

Noitasukat

Filed under: neuleet — iona, tiistai, 16 toukokuun, 2006 klo 1:41 pm

Jaywalker-modaus päältä

Vapun tienoilla valmistuivat sukat koolaidaamastani Nallesta, jonka ristin Kyöpelinvuoreksi. Olkoon sukat siis Noitasukat. Malli on saanut innoituksensa Jaywalkerista, mutta yhteistä alkuperäiseen lienee enää varren 2o 2n aloitus ja mallineule, jota sitäkin kavensin.

Sukissa on 60 silmukkaa ja ne on neulottu koon 2,5 ruusupuisilla sukkapuikoilla, jotka ovat Ihanat (TM).

Jaywalkermodi sivulta

Kuten niin monella muulla blogaajalla, minullakin on ollut tarve kokeilla vaihtoehtoisia tapoja tehdä sukkaa. Näissä sukissa on tiimalasikantapää, ei kuitenkaan vieläkään Ullan ohjeella (en luota siihen että saisin moisen version onnistumaan ilman reikiä, ilmeisesti se kuitenkin on mahdollista) vaan jälleen mm. tässä sukkaohjeessa neuvotulla ns. wrap & turn -tekniikalla – tietääkö joku tälle suomennoksen? Kieputa ja käännä?

Sukan kärki uhkasi jo mennä purkuun, sillä en ole lopputulokseen lainkaan tyytyväinen. Kokeilin tiimalasikantapään tapaan lyhennetyillä kerroksilla muodostuvaa kavennusta, joka on tuttu teollisista sukista. Tekniikka on kaikin puolin ihan hyvä ja soveltanen sitä jatkossakin, mutta näissä sukissa, joissa mallineule jalkaholvin päällä kavensi sukkaa, terästä tuli jotenkin löysä ja tasakärkinen. En edes jaksanut silmukoida varpaiden päälle muodostuvaa saumaa (siinähän pitäisi ommella käsin, hyi) vaan kiinnitin sen kolmen puikon päättelyllä.

Laukkuvaihtogalleriassa on jo neljä laukkua! Kommenteissa heitettiin jo ilmaan idea mahdollisesta ”äänestä hienoin laukku” -kilpailusta. Käy kommentoimassa ajatusta laukkuvaihtogalleriasivulla.

Sarjatuotantoa

Filed under: ompelukset — iona, sunnuntai, 14 toukokuun, 2006 klo 10:31 am

Neiti kasvaa ja vaatekaapin sisältä tuntuu jäävän aina kerralla pieneksi, joten vääntäydyin ompelukoneen eteen, vaikka käsityöinspis on ollut varhaisella kesälomalla. Nyt se tuntuu taas pikkuhiljaa heräilevän, minulla tuotteliaammat ja laiskemmat kaudet tosiaan tulevat vaiheittain.

Syntyi t-paitoja…

t-paitoja

…sekä pari pitkähihaista trikoopaitaa:

trikoopaitoja

Sarjatyönä nuo kaikki valmistuivat päivässä, pitkähihaiset oli tosin leikattu ja kirjottu ja koiraprintti t-paitaan valmistettu jo aiemmin. T-paidan kaavat ovat uusimmasta (3/06) Ottobresta, pitkähihaisen kaava taas (muistaakseni) saman lehden numerosta 01/06 (samaa kaavaa käytin liskopuserossa).

Pitkähihaisia koristaa netistä läytyneet perhosbrodeeraukset. Punaisen T-paidan koiraprintti on tehty mustesuihkukirjoittimiin saatavalla silityskuvapaperilla. Idea on apinoitu jostain Ottobren vanhasta numerosta, kuva-aiheen mallina toimii blogikoira.

Laukkuvaihdossa on jo useita valmiita upeita vaihdokkeja, kasaan gallerianalkua ihan pian, kunhan tästä taas reipastun blogirintamallakin! Edit: Laukkuvaihtogalleriasivu on avattu. Ilmoitathan minulle valmistuneesta työstä kuvan tai kuvalinkin kera, kun laukku on saajallaan perillä, niin lisään työsi galleriaan!