Noitasukat

Filed under: neuleet — iona, tiistai, 16 toukokuun, 2006 klo 1:41 pm

Jaywalker-modaus päältä

Vapun tienoilla valmistuivat sukat koolaidaamastani Nallesta, jonka ristin Kyöpelinvuoreksi. Olkoon sukat siis Noitasukat. Malli on saanut innoituksensa Jaywalkerista, mutta yhteistä alkuperäiseen lienee enää varren 2o 2n aloitus ja mallineule, jota sitäkin kavensin.

Sukissa on 60 silmukkaa ja ne on neulottu koon 2,5 ruusupuisilla sukkapuikoilla, jotka ovat Ihanat (TM).

Jaywalkermodi sivulta

Kuten niin monella muulla blogaajalla, minullakin on ollut tarve kokeilla vaihtoehtoisia tapoja tehdä sukkaa. Näissä sukissa on tiimalasikantapää, ei kuitenkaan vieläkään Ullan ohjeella (en luota siihen että saisin moisen version onnistumaan ilman reikiä, ilmeisesti se kuitenkin on mahdollista) vaan jälleen mm. tässä sukkaohjeessa neuvotulla ns. wrap & turn -tekniikalla – tietääkö joku tälle suomennoksen? Kieputa ja käännä?

Sukan kärki uhkasi jo mennä purkuun, sillä en ole lopputulokseen lainkaan tyytyväinen. Kokeilin tiimalasikantapään tapaan lyhennetyillä kerroksilla muodostuvaa kavennusta, joka on tuttu teollisista sukista. Tekniikka on kaikin puolin ihan hyvä ja soveltanen sitä jatkossakin, mutta näissä sukissa, joissa mallineule jalkaholvin päällä kavensi sukkaa, terästä tuli jotenkin löysä ja tasakärkinen. En edes jaksanut silmukoida varpaiden päälle muodostuvaa saumaa (siinähän pitäisi ommella käsin, hyi) vaan kiinnitin sen kolmen puikon päättelyllä.

Laukkuvaihtogalleriassa on jo neljä laukkua! Kommenteissa heitettiin jo ilmaan idea mahdollisesta ”äänestä hienoin laukku” -kilpailusta. Käy kommentoimassa ajatusta laukkuvaihtogalleriasivulla.

3 Comments »

Katiija

16 toukokuun, 2006 @ 18:35

oih … onpa kauniit sukat … mä tykkäään tehdä ’liukuväri’tuotteita. Hienot!!

uhoava gnu

16 toukokuun, 2006 @ 20:16

Hienot sukat! Onnistunut värjäys, toden totta.

Munkin Jaywalkerit on jonkin sortin muunnelmat – muistaakseni alkuperäinen malli oli tosi ohuelle langalle.

vikke*

18 toukokuun, 2006 @ 20:21

aivan ihanat!!
kivan värinen lanka. mä vasta odottelen omia kool aidejani 😉

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: Nämä tagit ovat sallittuja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>