Siirry suoraan sisältöön

Piippahattu

piippahattu

Alpakkaiset citylapaset saivat kumppanikseen mätsäävän hatun. Lanka siis Dropsin Alpacaa kaksinkertaisena, sukkapuikot 3,5mm, langankulutus 70g. Kaksivuotiaan kokoon (n. 50cm) loin silmukoita 104, taitereunassa on 2o2n-joustinta noin 8cm, jonka jälkeen hattu jatkuu päälaelle asti sileänä neuleena ilman kaventeluja. Piipat tein neulomalla ensin molemmissa reunoissa lyhennetyin kerroksin tyveä piipalle, alkaen 18 silmukasta ja lyhentäen kerrosta 1s kerrallaan kunnes jäljellä oli 6s. Nämä jätin langalle ja toistin saman toisessa reunassa. Päättelin päälaen silmukat nurin päin käännetystä piposta kolmen puikon päättelynä, jonka jälkeen otin piippojen silmukat langalta ja jatkoin molempiin vielä 15 kerrosta kuuden silmukan i-cordia.

Pipoon oli suunnitteilla myäs korvaläpät ja tupsut, mutta lankaa on jäljellä enää pari metriä. Ideoita piippojen koristeluun otetaan vastaan, yksi ajatus on ommella heijastinnauhan pätkästä neliöt piippojen päihin?

4 kommenttia artikkeliin “Piippahattu”

  1. Hauska pipo!
    Tein esikoiselleni viikko sitten ns. kissapipon (eli sen ”pannulappupipon” johon muodostuu korvat kun sen vetää päähän)ilmeisesti aivan samanvärisestä Dropsin Alpacasta 🙂

    Heijastimia suosittelen minäkin. Hauskat noi piipat siinä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *