Siirry suoraan sisältöön

Lapastehdas

lapastehdas

Viikonlopun mökkireissulla syntyi Neidille jättiraidan jämistä rymy- ja Dropsin Alpacasta citylapaset. Veljeslapasissa on 32 silmukkaa, 3,5 mm puikot, peukalokiilan lisäykset joka 3. kerros ja kiilassa lopulta 10 silmukkaa. Alpakkalapasissa on 48 silmukkaa ja 2,5 mm puikot, kiilan lisäykset joka 3. kerros ja kiilassa lopulta 14 silmukkaa. Veikkaa kului 36 g ja Alpacaa yksinkertaisena 26 g.

Neuloin jättiraitalapasia vuorokerroksin kerän sisältä ja ulkoa tulevilla langoilla kuvitellen että lapaset raidoittuisivat jotenkin selkeämmin, mutta toisesta tulikin selvästi puna-oranssi- ja toisesta violetti-petroolisävyinen. Alpakkalapasia koristaa neljän silmukan palmikot.

9 kommenttia artikkeliin “Lapastehdas”

  1. Nätit on tumput! Miten lasket kuinka usein teet kiilalisäyksiä ja miten paljon silmukoita? Vai teetkö ihan fiiliksen mukaan? Mä näin modassa sellaisen kaavan, että sopiva kiilan silmukkamäärä on tumpun kokonaissilmukkamäärä/2 -4 tai 5s( lisäykset kolmen krs välein), ja se on toiminut aika hyvin, mutta lasten tumppuihin kiilasta tulee ehkä vähän liian korkea.

  2. Heippa, kysymys sinun tekemästäsi Feather and Fan Scarf huivista. Kun aluksi neulotaan 3 kerrosta aina oikeaa, lasketaanko luodut silmukatkin yhdeksi kerrokeksi? Tehdäänkö mallineule (lisäykset ja kavennukset) oikealla vai nurjalla kerroksella?

  3. Kivoja lapasia! Kiitos silmukkamääristä ja peukalokiila-ohjeista 🙂 Ei tarvinnut arvailla kun tein suoraan näillä määrillä ja ohjeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *