Pienimuotoisen käsityömyynnin verotus

Filed under: sanasia — iona, torstai, 27 joulukuun, 2007 klo 3:44 pm

Blogimaailmassa on heitäkin, jotka myyvät kättensä jälkiä bloginsa ohessa tai muuten. Jokaisesta kaverille pientä korvausta vastaan tehdystä sukkaparista verottaja tuskin on kiinnostunut, mutta mitäs, jos laittaa esim. blogiinsa jotain myyntiin (esim. puikkopusseista on tullut kyselyitä). Tiedän, ettei arvonlisäverosta tarvitse huolehtia ellei myynti ylitä 8500 euroa vuodessa, mutta miten on muiden verojen laita? Pitääkö kustannuksista ja myyntituloista pitää jotain kirjaa, onko blogimyynti rinnastettavissa esim. myyjäismyyntiin ja missä vaiheessa myyntivoitosta menee veroa. Ilmoitetaanko tuottoa veroilmoituksessa? Yritin kovasti googletella, mutten tullut hullua hurskaammaksi – mahtaisiko joku olla selvittänyt asiaa, kun millään ei jaksaisi verottajalle soittaakaan…

Joululahjoja

Filed under: ompelukset,sanasia,valmistuneet 2007 — iona, torstai, 27 joulukuun, 2007 klo 12:07 am

Osallistuin IRCnetin #neulonta-kanavan jouluyllärivaihtoon (kiitokset cranberrylle vaihdon järjestämisestä). Sain lahjat koilta ja Kristeliltä ja lähetin puolestani itse paketit tuille ja iipeelle. Vaihtoon oli tosi mukava osallistua näin semituttujen kesken, irkitse on helppo puolisalaa kysellä tarkennuksia saajan lahjatoiveisiin ja päätellä mistä hän voisi pitää.

Kristel ja koi onnistuivat ainakin mainiosti – mikäpä olisi mieluisampaa kuin lanka!
lahjalangat
Kristeliltä ihkunväristä ja taivaallisen pehmeää Hjertegarnin MerinoSilkiä, joka halunnee sormikkaiksi, mikäli selätän sormikassyndrooman (niillä on ERITTäIN paha taipumus kaappimarinoitua ikuisuuden siinä vaiheessa kuin vain muutama sormi puuttuisi). Koilta puolestaan uutta tuttavuutta, Hjerten sukkalankaa, jonka rauhallinen väri juttelee minulle jostain vintage-henkisestä pitsisukasta. Toivottavasti jopa kahdesta!!!

kuusenkoristeet
Molemmissa paketeissa oli myäs koristusta kuuseen ja makeaa suuhun: Kristeliltä palloja ja koilta enkeleitä. Koin enkeliteema jatkui myäs suklaassa, mutta lisäksi oli myäs tikkukaramelli aikuisen naisen makuun *tirsk*. Kristel lahjoi lisäksi suklaisilla tontuilla (vai olikohan ne joulupukkeja. Ensi silmäykseltä luulin niitä koiriksi…). Karkit on syöty jo (paitsi se tikkari, täytyy säästää privaattiin hetkeen).

Iipee ja tui saivat minulta sukkapuikkopussit:
Puikkopussit

iipeen pussia koristi vapaalla konekirjonnalla ommeltu nimikointi ja kukkanen, tuin pussiin applikoin lohikäärmeen:
puikkopussit

iipeen pussi

Puikkovahti

Sisällä on puikkotaskuja kahdessa kerroksessa, kiinnitykseksi ompelin neppareilla suljettavan tampin.

iipeen pussi sisältä

tuin pussi sisältä

Pusseihin sisälle laitoin asumaan ainakin itseltäni aina hukassa olevan puikkomittarin ja paketteihin lisäksi vielä vähän suklaata sekä jouluteetä. Paketteja vahtimaan asettelin vielä pienet tontut.

Joulupaketit

Jouluhan ei ole ohi vielä, se jatkuu ainakin loppiaiseen. Joulun jatkot siis kaikille!

Joulupukin pajasta, päivää

Filed under: ompelukset,valmistuneet 2007 — iona, keskiviikko, 19 joulukuun, 2007 klo 12:28 pm

Pakolliset kuvanlaatupahoittelut, on pimeää ja harmaata jne.
Autohaalari
Collegehaalari kummipojalle, koko 74, kaavat SK 10/07 (!) hiukan modaten, auton kuva takaraivosta.

Lähikuva autoapplikaatiosta
Brrrmm! Brrrrm!

Lähikuva lahjenepityksestä
Haaroissa nepparit (nepparikone on ihq!) vaipanvaihdon helpottamiseksi.

Sitten konvehtirasioiden korvikkeeksi:
Pannulappuja
Varastettu idea männäjoululta: otetaan puuvillakangas, piparkakkumuotti ja kloriittia. Painetaan puuvillakankaaseen kloriittiin kastetulla piparimuotilla kuvioita, pestään kangas ja ommellaan pikaisiksi pannulapuiksi. Paketoidaan pari pannulappua parin nätin kynttilän kanssa sellofaaniin ja lahjotaan [tähän-lahjottavan-nimi] kerrankin jollain muulla kuin pikaistuksissaan ostetulla konvehtirasialla, a) joista vastaanottaja ei välitä ja/tai b) joita vastaanottaja on jo muutenkin saanut liikaa.

Joulupukin paja kuittaa – nyt lanttu- ja porkkanalaatikkosulkeisiin!