Siirry suoraan sisältöön

Pienimuotoisen käsityömyynnin verotus

Blogimaailmassa on heitäkin, jotka myyvät kättensä jälkiä bloginsa ohessa tai muuten. Jokaisesta kaverille pientä korvausta vastaan tehdystä sukkaparista verottaja tuskin on kiinnostunut, mutta mitäs, jos laittaa esim. blogiinsa jotain myyntiin (esim. puikkopusseista on tullut kyselyitä). Tiedän, ettei arvonlisäverosta tarvitse huolehtia ellei myynti ylitä 8500 euroa vuodessa, mutta miten on muiden verojen laita? Pitääkö kustannuksista ja myyntituloista pitää jotain kirjaa, onko blogimyynti rinnastettavissa esim. myyjäismyyntiin ja missä vaiheessa myyntivoitosta menee veroa. Ilmoitetaanko tuottoa veroilmoituksessa? Yritin kovasti googletella, mutten tullut hullua hurskaammaksi – mahtaisiko joku olla selvittänyt asiaa, kun millään ei jaksaisi verottajalle soittaakaan…

2 kommenttia artikkeliin “Pienimuotoisen käsityömyynnin verotus”

  1. Minäpä soitin verottajalle, tietenkin!

    Jos myynti on muutamia kymppejä tai satasia, siis myynnin voitto, se katsotaan vielä harrastusluontoiseksi toiminnaksi. Se ilmoitetaan veroilmoituksella kohdassa ”muut ansiot” ja ilmoitetaan myäs kulut, eli materiaalit etc. Verottaja sitten miettinee, verottaako vai ei.

    Mitään ylärajaa tälle ”harrastusluontoiselle toiminnalle” ei ole, mutta kyllä jos alvivelvollisuus lähestyy, on syytä hankkia y-tunnus. Ja ehkä jo ennen sitä, sillä sitten se alkaa olla kannattavampaa se myynti y-tunnuksella kuin ilman.

    ilu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *