Tyttöjen juttuja ja villahousuista vähäsen

Filed under: neuleet,sanasia — iona, lauantai, 22 syyskuun, 2007 klo 9:55 pm

ruska

Syysruskan innoittamana…

Villikset ja tumput

…ruskaväriset vaippahousut ja Lanett-tossujen kaveriksi Lanett-tumput. (Lanett-asusteisiin saattaa kohdistua vielä ehostusta, stay tuned).

Kakkosprinsessa on huomattavasti isosiskoaan rimpulampi tapaus joten siskon peruja olevat vaippahousut ovat reisistä vähintäänkin löysiä. Tekaisin siis pienet ja söpöt ja siskon Ihan Omat (ja toivottavasti lahkeensuukakanpitävät) villahousut Ruskovillan kolmosohjetta railakkaasti mukaellen. Lanka (muistaakseni) Pirtin kehräämän hahtuvaa kaksinkertaisena, puikot 4mm bambusukkapuikot mallia Hong Kong.

Silmukoita newborn-kokoon 56, neulotaan pyörönä haluttu pituus, tässä ehkä noin 18cm. Jätetään III ja IV puikon silmukat odottelemaan ja neulotaan I ja II puikolla lyhennettyjä kerroksia kääntäen aina 2s aiemmin kuin edellisellä kerroksella kunnes keskellä on jäljellä 12s. Aina käännäksen jälkeen ensimmäinen silmukka kannattaa nostaa nurin neulomatta vetäen lanka kireälle kuten Ullan tiimalasikantapääohjeessa. Neulotaan näillä 12s vielä 8 krs, päätellään odottelevien puikkojen keskimmäisten 12 silmukan kanssa yhteen kolmen puikon päättelyllä = haarasauma. Neulotaan lahkeensuut odottelevilla silmukoilla poimien vielä haarapalan reunasta 8s lisää = 24s. Kuvan villiksissä lahkeensuun pituus on 10 krs. Lopputulos näyttää sopivalta hoikalle kolmeviikkoiselle, vielä ei olla testattu kakankestävyyttä.

Edellispostauksen villahousuihinkin kyseltiin ohjetta, mutta täsmällistä sellaista ei ikävä kyllä ole tarjota. Neuloin housuja Stetson-menetelmällä enkä tullut merkanneeksi prosessia ylös. Enivei, silmukoita noissa oli alussa aika vähän, että vyötäröstä tulisi napakka. Vyötäröresoria jonkun viitisen senttiä neulottuani aloin lisätä takana kiilamaisesti niin että yhden 2n -ribbikohdan molemmin puolin lisäsin aina silmukan joka toinen kerros, samalla toi 2n ribbikohta muuttuikin ainaoikein-neuleeksi (mutta koska tein pyörönä, neuloinkin siis joka toisen kerroksen nurin, joka toisen oikein). Tällä kiilalla oli tarkoitus saada peppupuolelle lisää tilaa. Kun kiila näytti sopivan leveältä, jatkoin vielä jonkun matkaa leventämättä, ja sitten jatkoin vain kiilan ainaoikein-silmukoilla haarapalaa kaventaen molemmissa reunoissa kunnes haarapala näytti sopivan kapoisalta. Päättelin haarapalan kolmen puikon päättelyllä etukappaleen keskelle, neuloin lahkeensuut odottelevilla ja haarapalan reunasta poimituilla silmukoilla. Lahkeensuut mokomat ovat noissakin tälle vauvalle liian valtavat, en vielä oikein hahmota tämän esikoisesta poikkeavan vauvan mittasuhteita!

Ainiin, ykkösprinsessa täytti reilu viikko sitten kolmevee, ja enpä olisi vielä jokunen vuosi sitten uskonut mihin kaikkeen sitä ryhtyy kun pikkuneiti kiepauttaa äitiä pikkusormensa ympärille ja sanoo että ”Mä haluuuun”:

Viime vuoden autokakusta on sentään päästy jo tyttömäisempiin tunnelmiin. Onnea isosiskolle!

4 Comments »

Jaana

23 syyskuun, 2007 @ 8:12

Oikein paljon onnea isosiskolle!! Ja olethan sinä saanut neulottuakin, ahkera olet 🙂 vaikka sulla on vauvakin hoidettavana!

Rosmarin

23 syyskuun, 2007 @ 11:31

Onnea isosiskolle. Tulee mieleen omat synttärit pienenä, kun oli aivan pakko saada se barbikakku.. =)

Solina

24 elokuun, 2008 @ 19:15

Kiitos, että olet kirjoittanut mainiot villavaippahousuohjeesi muidenkin iloksi! Tiedustelen varmuuden vuoksi, että saako ohjeellasi tehdyt, pieneksi jääneet, pökät laittaa myyntiin?

Iona

24 elokuun, 2008 @ 19:43

Solina: Ilman muuta :).

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

XHTML: Nämä tagit ovat sallittuja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>