Siirry suoraan sisältöön

…Starsky istuu, Starsky makaa

Starsky edestä

Starsky, suunnitellut Jordana Paige

Starsky takaa

Lanka Gjestal Topp’t Tä, n. 950g koossa S. Puikot 6mm Hongkong-bambupyöröt ja 5,5mm Hongkong-bambusukkapuikot

Starsky sivulta

Työhän kulutettu aika sisältäen kaappimarinoinnin: pieni ikuisuus.

Starsky takaa

Voittajan kommentit maalilinjalla: ”The race went well and the car was good..” eiku. Pitkään siinä kesti, mutta lopussa kiitos seisoo… uuh, set klisee_generaattori OFF. Starskyn toteutus on ollut alusta loppuun aikamoista junnaamista. Kunnon flow-kokemusta ei syntynyt missään vaiheessa siitäkään huolimatta, että paksusta langasta työ sujui nopeasti silloin kun sitä sain neulottua. Malli ei minusta ollut mitenkään erityisen vaikea, vaikka se siltä ehkä näyttääkin, ainoastaan mallikerta oli sen verran epäsymmetrinen etten sitä missään vaiheessa oppinut ulkoa.

Langan valitseminen neuleeseen oli prosessi sekin. Starsky pääsi ToDo-listalle saman tien ohjeen ilmestyttyä Knittyssä, mutta ärrinmurrin KnitPicks ei edelleenkään toimita lankoja Suomeen eikä minulla asu siellä edes nakitettavia sukulaisia, jotain muuta oli keksittävä. Lopulta Gjestalin Topp’t Tå osoittautui nappivalinnaksi. Langan suosituspuikkokoko on 7, mutta kutosillakaan ei tullut ollenkaan peltiä, itse asiassa seiskoilla olisi varmaan tullut turhankin läperää. Tiheydessä pääsin hyvin lähelle suositusta, ja lopputulos on oikein pehmoinen ja ihana. Työtä kasatessa pelkäsin tehneeni liian pienen koon, mutta kastelun ja oikomisen jälkeen huoli hälveni, isommasta koosta olisi voinut tulla jo teltta. Ainoastaan hihat ovat aavistuksen makkarankuoret.

Kaikin puolin olen takkiin erittäin tyytyväinen, yksi onnistuneimpia isoja neuleita ja varmasti suosikkivillatakki!

P.S. Kristel.. olkoonkin että viimeistelyspurtti alkoi jo vähän ennen hamsterikuuta, saanko viimeisistä ponnisteluista vähän säälipisteitä hamsterisaldoon *anel*.

11 kommenttia artikkeliin “…Starsky istuu, Starsky makaa”

  1. Sait sen valmiiksi! Hieno!

    Näyttää sun päällä paremmalta kuin meikäläisen =) Omani veinkin mummolaan odottamaan kohtaloaan eli käyttämättä on jäänyt… 😛

  2. Mun on nyt pakko neuloa toi kun toisen kerran tällä viikolla tuo tulee blogeissa vastaan eikä jätä rauhaan. Todella kaunis ja hyvin istuva takki!

    (öhöm, ja tuota, yksi agentti ilmoittautuu palvelukseen. siis sikäli mikäli on jatkossa tarvis. ilulta ainakin voi kysyä referenssejä ;D)

  3. On tosiaankin just sopivan kokoinen – hihatkin tarpeeksi napakat (minulla nekin roikkuvat…). Onnittelut hyvin onnistuneesta työstä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *