Siirry suoraan sisältöön

Snap *$%&!£@@ Preview any *tun where, todellakin

Varoitus: Tämä viesti sisältää aggressiivista mielipiteenilmaisua. Kehoitamme ystävällisesti käyttämään välittömästi selaimen Back-nappulaa, mikäli kävijä on a) allerginen aggressiiviselle mielipiteenilmaisulle b) huonolla tuulella tai c) Snap Preview Anywheren vankkumaton kannattaja. Kuitenkin, jos olet kohdassa c) päinvastaista mieltä, kannattanee lukea loppuun. Kiitos.

Blogistaniassa, eikä edes vain neuleblogien keskuudessa, on levinnyt uusi tarttuva tauti järkyttävällä vauhdilla. Myäs monet luottoblogaajani näyttävät sairastuneen siihen, aiheuttaen lukijoilleen angstia, aggressioita ja ärsytyskynnyksen alenemista, olettaen, ettei lukija itse ole vielä tartuntaa saanut. Tartunnan saaminen kuitenkin ilmeisesti muokkaa mielipiteitä niin, että sairastuneiden mielestä kyseessä on ilmeisesti uusi tosi leet -ominaisuus, wauuu, kun viet hiiren linkin päälle, siitä pompsahtaa tosi hieeeno puhekupla jossa on kuva siitä sivusta, mille linkki johtaa. Upeeta, mahtavaa. Vilkkuvaloja ja teknisiä kilkkeitä. Paitsi että…

 • se puhekupla pompsahtaa monesti ärsyttävän hitaasti
 • se puhekupla pompsahtaa useimmiten just väärään aikaan, kun hiiri vahingossa osuu linkin päälle, peittäen sen, mistä oikeasti olin kiinnostunut, eli blogin tekstin
 • se puhekupla pompsahtaa yleensä myäs blogin kuvista, jos ne ovat linkkejä isompiin kuviin, näyttäen sitten siinä puhekuplassa vain, ylläri ylläri, toisen kappaleen samaista kuvaa
 • se hieeeno puhekuplapompsautus heikentää välillä itse linkin toimintaa, linkki ei toimikaan kun kone jää etsimään snap.comia, ja siinähän sitten kliketät linkkiä monta kertaa päästäksesi sinne minne itse haluat
 • se puhekuplapompsautus on niin pieni, että jos oikeasti haluan nähdä mitä linkin takana on, on kivempi vaan mennä sinne linkin osoittamalle sivulle ja palata sitten takaisin jos kyseessä oli pettymys
 • ei, en minä usko että blogaajat, keiden tekstejä säännöllisesti seuraan, linkittävät minnekään täysin epämääräisille sivuille
 • se puhekuplapompsautus on täysin tarpeeton.

Olen tässä kiristellyt leukaperiäni epidemian leviämisen ajan, ja ollut hiljaa, sillä on ihan turha mälistä moisesta ja aiheuttaa snap preview-tartunnan saaneille pahaa mieltä, joidenkin mielestä kun se ilmeisesti on oikeesti upee juttu. Kunnes sitten tänään, hurraa, läysin konstin jolla koko turhakkeen saa keksien avuilla POIS PääLTä ja se toimii! Kokeilin jo javascriptin kieltämistä, mutta siitä seuraa lisäangsteja, kun se pitää sitten joillakin sivuilla uudelleen sallia. Mutta tämä konsti tepsii! Aaltoja!

Siltä varalta siis, etten ole ainoa jonka hermoille Snap Preview Anywhere käy (ilmeisesti en), toiminnon saa pois päältä seuraavasti: mene snapin FAQ-sivulle ja klikkaa keltaisella pohjalla olevassa laatikossa kohtaa ”Click here to disable Snap Preview Anywhere.” Ta daa, nuo raivostuttavat puhekuplat eivät kiusaa sinua enää! Kiitos ja ylistys!

36 kommenttia artikkeliin “Snap *$%&!£@@ Preview any *tun where, todellakin”

 1. Vau, kiitos tästä tiedosta. Tuo täytyykin tehdä heti kun pääsen kotikoneen äärelle. Minustakin ne kuplat ovat raivostuttavia eivätkä yhtään ainakaan helpota blogien selailua.

 2. Kiitos,
  tosin ehkä luontainen laiskuuteni on yksi syy miksi tuohon hommeliin en ole lähtenyt, enkä niin paljon korvaani lotkauttanut, mutta monet kohdat kyllä allekirjoitan.
  Kirpakkaa pakkaspäivää sinnekin käsin. 🙂

 3. Sama juttu kuin Muoriskalla. Olen miettinyt, olisiko tuo juttu hyvä lisä omaan blogiin, mutta en ole saanut aikaiseksi. Hyvä, etten ole saanut.

 4. Kiitos tiedosta, käväisin heti klikkaamassa tuolla. En voi sietää niitä pomppavia puhekuplia. Ihan turhia, joidenkin mielestä taasen tosi siistejä ja hienoja ja pyh!

 5. tämähän on hienoa! ne kenenmielestä puhekuplat ovat kivja katselkoot eikä kenenkään tarvitse vetää hernettä nenuun kun niitä on 🙂

 6. No hyvä että läytyy keino niiden estoon. Mua ärsyttää kaikki ylimääräinen kilke blogeissa. Jotenkin voisin ymmärtää että kotisivuilleen laittaa koristukseksi bling-blingiä ja vilkkuvia mikättimiä, mutta mun mielestä blogin pitää toimia nopeasti ja hyvin ja pääasia on se teksti eikä sivupalkit. Tietty monelle se blogi on ne ainoat kotisivut, ja jokainen tehkööt omalleen mitä lystää. Mut on harmi että monta blogia jää seuraamatta kun ei jaksa sitä tingelitangelin ja latailun määrää :D.

 7. Makuja on moneksi ja eri ihmisillä on eri asiat ärsytyslistan kärjessä. Minäkin inhoan kaikkea ylimääräistä killutinta ja saatan lopettaa jonkin blogin lukemisen vaikka siitä syystä että sen avatessa poksahtelee auki mainoksia. En jaksa pitää kauhean monia ikkunoita auki ja minusta niiden välissä ramppaaminen on yhtä työlästä kuın edestakaisin klikkaaminen. Kuten sanoin, mielestäni snapin idea on hyvä, käytännön toteutus ei vain ole kovin toimiva. Minusta on kuitenkin parempi saada edes heikko kuva linkin takana olevasta sivusta kuin jättää kokonaan klikkaamatta kun ei jaksa turhanpäiten ruveta selailemaan. Monet antavat todella huonosti vihjettä, mitä siellä linkin takana onkaan.

 8. KIITOS! Tämä vuodatuksesi sai minutkin niin innostuneeksi että sain pontta etsiä oman blogini asetuksista sen nappulan josta snapin saa pois. Inhosin sitä (vaikka en omaa blogiani luekaan), mutta en kuitenkaan niin paljon että olisin jaksanut kahlata kaikki asetukset läpi. Seuraavaksi suuntaan snapin sivuille 🙂

 9. KIITOS!!! Mua on kans ärsyttäny ne puhekuplat siitä lähtien kun niitä alkoi enenevissä määrin ilmestymään. Kiitos, että kerroit miten ne saa pois. 😉

 10. Itseäni nuo eivät ole pahemmin häirinneet muiden blogeissa. Kun siirsin oman blogini wordpressiin, oli tuo Snap automaattisesti blogissa päällä, ja jätin sen niikseen. Mutta selkeästi tuo on monia ärsyttävä (ymmärrän kyllä ärsytyksen), joten laitoinpa sen pois päältä. 🙂

  Mutta kerrassaan loistavaa, että sen saa henk. kohtaisestikin pois päältä. Voi kun saisi vielä vilkkuvat ja animoidut mainosbannerit pois, ja täydellisen pop-up blokkerin. Silloin elämä olisi ihanaa. 😉

 11. Pikku-Kettu: Vilkkuvat ja animoidut mainosbannerit saa kohtuullisen tehokkaasti pois Firefoxissa hakemalla Adblock -nimisen extensionin (olikos nää suomennettuna lisäosia)! Suosittelen lämpimästi!

  Firefoxissahan on tyhjää parempi pop-up blokkerikin :).

 12. Pitääkin testata tuo lisäosa. Tämä blogihan alkaa olla aikamoinen techforum. 😀

  Käytän kyllä aina Firefoxia, mutta olen huomannut, ettei pop-up blokkeri toimi läheskään aina. Jotakin järeämpää tarvittaisiin.

 13. Lohduttavaa kuulla että en ole yksin 🙂
  Samoin muutaman suosikkiblogini seurannan olen lopettanut koska en jaksa kaikenmaailman lenteleviä perhosia ja kuvasarjoja ylälaidassa. Yksittäisessä blogauksessa liikkuva kuva on ihan jees, mutta kun se hallitsee koko sivua niin siirryn mielummin muualla.

 14. Just kun mun suustani! Snapit ärsyttää kun niiden edustamat linkit eivät olekaan niin helppopääsyisiä kuin oikeat linkit. Ja minäkin olen jättänyt muutaman blogin seuraamatta, kun siellä leijailee lunta tai heiluu ja huojuu kaiken maailman animaatiota. Kiitos kun tartuit asiaan!

 15. Miekin yhdyn joukkoon! Hyvä että älähdit ja hyvä että kerroit meille muillekin miten ne saa pois. Mie en voi kans sietää noita kaikenmaailman kilkkeitä, poislukien tieten laskuri, mutta mun silmää häirittee jos on kauheesti blogissa sitä ylimäärästä roinaa ja sen latautumista saa ootella. Ei ehkä niinkään muitten blogeissa siis, mutta omassa. Toi snap on kyllä raivostuttava, mutta onneks sen nyt saa pois päältä, jos sen bloggaaja on katsonut aiheelliseksi blogiinsa laittaa. Phew.

  Kiitän.

 16. Jaa, mäpä käyn poistamassa ne snapit omasta blogistani. mä olen kuvitellut, että ne jotenkin helpottaa, kun omalla koneellani eivät töki ollenkaan.

 17. Moikka, ja kiitos vinkistä.

  Moni varmaan tämän tietääkin, mutta sanon vielä varmuudeksi: minä ainakin usein tarkastan linkin sisällän sen osoitteesta. Laitan siis hiiren linkin päälle ja tsekkaan sivun vasemmasta alareunasta, mnne linkki vie. Minusta osoitteesta saa kohtalaisen hyvän kuvan siitä, kannattaako linkki avata.

 18. Todella hyvä kirjoitus. Ei tarvittu käytettävyysasiantija Jakob Nielseniä kertomaan, että miten asiat ovat.

 19. Ah, joku muukin siis ärsyyntyy niistä?? 😀 Kyllähän linkistä näkee, mihin osotteeseen se on linkattu, kun pistää hiiren siihen päälle ja katsoo selaimessa alareunaan jossaosoite näkyy! Ainakin Mozillalla. Hyvä tietää, että sen saa pois!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *