Siirry suoraan sisältöön

Polvisukat ja uusia perheenjäseniä

paksut pohkeet

Jättiraita-polvisukkaset valmistuivat jo monta päivää sitten, mutta syksyisen harmaa ja sateinen sää ei ole suosinut valokuvausta. Ideaali ei sää ollut tänäänkään, mutta jalustaa ja itselaukaisijaa käyttään niin jonkunlainen otos onnistui. Sukat ovat siis 7 veljeksen syysvärikartan jättiraitaa, ja valmistuivat puolivahingossa muiden töiden lomassa kuin itsestään: ohuemmista sukkalangoista neulomaan tottuneelle seiskaveikkasukat syntyvät suorastaan ”liian” nopeasti. Lopputuloskin kyllä on jopa liian paksu, mutta värien vuoksihan langan ostinkin.

Sukat ovat perusversiot tavallisella kantapäällä ja sädekavennuskärjellä. Aloituksessa oli 56 silmukkaa ja nilkasta eteenpäin 44. Aloitukseen neuloin leveän 2o2n -resorin, ja kavennuksiin katsoin hieman osviittaa kirjastosta lainassa olevasta Sukkasillaan-kirjasta. Kirjan mukaan polvisukan varsi jakaantuu kolmeen osaan: suoraan aloitukseen, pohjekavennuksiin ja suoraan nilkkaosaan. Resorin jälkeen jatkoin vielä jokusen kerroksen suoraa vartta ja sukkaa jalkaan sovittamalla päättelin, missä vaiheessa pohjekavennukset tulee aloittaa. Laskeskelin kerrosten ja jalan pituuden mukaan ja päädyin kaventamaan 2s joka 8. kerros, yhden ykköspuikon alussa ja yhden nelospuikon lopussa, yhteensä 6 kertaa. Lopputulos on aika napakka, mutta löystynee kuitenkin todennäköisesti käytössä.

lankakorin uudet asukkaat

Lankakoriin on ilmiintynyt uusia asukkaita. Alpakoista pitäisi pikimmiten syntyä talviasusteita pikkuneidille, ainakin lapaset ovat kiireyslistan kärkipäässä. Austermannin Steppiä minun ei alun perin pitänyt ostaakaan, sillä väri- ja raporttivaihtoehdot ovat mielestäni olleet lähinnä järkytys, mutta anopin ihmeteltyä suu vaahdossa terveysvaikutteisten sukkalankojen esittelyilmoitusta ei syntymäpäivälahjaa tarvinnut enää miettiä. Kiireyslistalla aika kärjessä. Piikun ruskavärisestä hahtuvasta on tarkoitus tehdä ainakin neidille huovutettava hattu talveksi. Kovin kauan ei siis senkään kanssa ehdi märehtiä, talvihan on nurkan takana.

11 kommenttia artikkeliin “Polvisukat ja uusia perheenjäseniä”

 1. Ihanan väriset nuo polvisukat!

  Ja tuo alpakkalankakin on kyllä ihanan väristä.
  Ei sinulla kyllä hommat lopu kesken 😉 Eikun innolla neulomaan.

 2. Ihanat nuo sukat. Pitäsköhän munkin, vaikka edellisestä jättiraidasta onki jo, ja siitä petrolin sinisestä raitaveikasta on tulossa.. Nuo värit on vaan niin mukavat.

  Veikkaisin et yks kerä ei riittäny 🙂 tai sit sullon pieni jalka.

 3. Ihanat sukat! Täytyy varmaan munkin viimein sortua noihin lankoihin. Paksut polvisukat kun on juuri sitä mitä tervitsen, kun tykkään talvellakin pitää paljon hameita ja mekkoja.

 4. Todella kauniit sukat! Tuleeko nuo raidat oikeesti vaan suoraan siitä yhdestä kerästä? Ihmeellistä. Syyhyttää päästä kokeilemaan. Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi sukkia tehnyt 🙂

 5. Ihanat sukat, taidanpa tehdä samanlaiset, paksuja sukkia arvitsee aina. Periaatteessa vierastan Novitan lankoja, mutta nyt taisi napata!

 6. Turparulla: Juu-u, ne raidat on värjätty siihen lankaan valmiiksi, sen kun neuloo vaan.

  Juuli: Minäkin nykyisin pääasiassa välttelen Novitaa, mutta nyt onnistuivat markkinoimaan väreillä! Samoin se petrooli Wool viettelee – markkinointiosastolle on tullut moka kun Nallea tai 7 veikkaa ei ole petroolina ;).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *