Siirry suoraan sisältöön

Pikkupirpanan pinkki pitsipipo

Kesäpipo pinkkiä pitsiä

Markkina-Mayflower muuntui pinkiksi kesäpipoksi alta aikayksikän. Kesäsää on ollut aivan ihana, eikä ulkona auringonpaisteessa tee mieli neuloa villaa. Neiti oli myäs päähänpantavan tarpeessa, huivit ovat saaneet kyytiä eikä muita sopivia kesähattuja kaapista läytynyt. Niinpä istuimme takapihalla leikkiteltassa, neiti ja minä, neiti selaten kirjaa ja äiti neuloen.
Kesäpipon pitsiä

Pipon malli on oma. Pinkin langan neulominen mustilla ebenpuisilla sukkapuikoilla oli villiä, keskeneräinen neule oli sisustusesine sinällään. Puikkojen koko oli 3mm ja silmukoita pipossa 90. Pitsineuleen mallin läysin Lesley Stanfieldin kirjasta ”Kauneimmat neulemallit” – paitsi että valitsemani mallin kaavio ei vastannut valokuvaa ja kehittelin mallineuleenkin lopulta itse. Löysin kirjasta toisenkin virheen, heti seuraavasta mallineuleesta!

Pipon reunaröyhelän neuloin jälkikäteen reunasta poimimillani silmukoilla. Kovin pitkään ei tämäkään pysy neiti 1v 9kk:n päässä pihaleikkien vauhdissa – nauhat tuskin paljon asiaa auttaisivat, punnitsenkin tässä jeesusteipin ja kontaktiliiman hyöty- ja haittapuolia.

11 kommenttia artikkeliin “Pikkupirpanan pinkki pitsipipo”

  1. Liisa: ilmastointiteippiä, tunnetaan myös nimellä McGyver-teippi. Lempinimensä ko. teippi on ansainnut siitä, että sillä voi tehdä ihmeitä ;).

  2. Marja: Ei oikeestaan, se oli puoliksi varjossa ja on hyvin tuuletettu malli, yksi sivu melkein pelkkää oviaukkoa ja katossa isot alueet hyttysverkkoa.

    Anu: Jee! Mutta älä nyt stressiä siitä ota, postaat kun ehdit :).

  3. Ihana hattu ja mikä pose pikku-Veellä (miten niin jääny noi nexttopmodel-jutut päähän ;D). Toi hatun kuvio on kiva ja väri niiin herkullinen :)).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *