Ostolakko natisee liitoksissaan

Tulinkin taas pariksi päiväksi Tampereelle, ja nyt kun täällä kerran olen, minun on todennäköisesti pakko ostaa kankaat juhlapukuihin itselleni ja vauvalle. Olemme menossa syyskuun puolessa välissä suomalaisiin, ja lokakuun alussa kiinalaisiin häihin, ja molempiin tarvitaan jotain päällepantavaa. Nyt vaan on käsittämättömän hankala päättää millaisen juhlapuvun itselleni tekisin.

Kävin jo tänään hipelöimässä juhlakankaita Lielahden Eurokankaassa. Kiinalaiselta sulhaselta käsitin, että vaaleanpunainen olisi hyvä värivalinta, sillä vauva tulee osallistumaan muodollisuuksiin ruusukorin kantajana tms. ja minun tietenkin pitää häntä siinä puuhassa avustaa. Morsiammen maid of honorit ovat vaaleanpunaisissa hekin. No. En erityisemmin välitä vaaleanpunaisesta, mutta Eurokankaassa oli aika kivaa vanhan roosan sävyistä taftia sekä yksivärisenä, että hillityllä kukkakirjonnalla. Pohdinkin jos tekisi a-linjaisen pitkän hameen yksivärisestä ja siihen irrallisen tyköistuvan topin kukkakirjotusta. Hame tämänkaltainen ja toppi tämän kuvan vasemmanpuoleisen naisen päällä olevan kaltainen. Vauvalle taas tekisin empireleikkauksisen mekon niin että yläkaarrokkeessa olisi sitä kirjailtua kangasta, pitkä helma ja ehkä vähän puhvitetut hihat yksiväristä.

Nyt mietin vain että onko puku tarpeeksi, mutta ei liian juhlava kumpaankin tilaisuuteen. Suomessa on odotettavissa ei-kovin-formaalit häät, kiinalaiset lienevät varsin formaalit, mutta päivätilaisuutena. Miestä on kehotettu pukeutumaan smokkiin, joka sekin on pukuetiketin mukaisesti erikoinen valinta hääjuhlaan – tosin mitäpä minä tiedän muutenkaan kiinalaisesta kulttuurista, etenkin kun häät lienevät aikamoinen mikstuura länsimaisia ja kiinalaisia perinteitä jo muutenkin.

Taidan vain painella huomenna kauppaan hakemaan kankaan ja sillä hyvä.

Edit: toppilinkki ei kuulemma enää/toistaiseksi/vaihteeksi toimi, joten kopsasin koneeni cachesta läytyvän kuvan ainakin väliaikaisesti talteen tänne.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *