Siirry suoraan sisältöön

Oma vaihtolaukkuni

Vaihtolaukku

Arpajaisissani pariksi osui Miia, joka sähköpostitiedustelussa antoi minulle vapaat kädet laukun suunnitteluun. Miia kertoili kuitenkin vähän värimieltymyksistään ja sanoi murrettujen värien lisäksi pitävänsä myös kirkkaista väreistä. Olin antanut vaihtoehtoja laukun tyyliin (söpö, hauska, ladylike, käytännöllinen jne.), ja näistä parhaiten Miian makuun sopii kuulemma hauskasti käytännöllinen. Saaja kertoi olevansa farkkutyyppiä, ja näiden tietojen perusteella kaapissa asuvat puuvillakankaiden jämät alkoivat kertoa haluavansa chenilletekniikalla toteutetuksi jämäkäksi kassiksi, johon mahtuu tavaraa.

Väriopinkin tunneilla joskus istuttuani olen itse alkanut tykätä tosi paljon vastaväriharmoniasta: meillä on olohuoneessa oranssia ja sinistä, keittiössä vihreää ja punaista ja työhuoneessa violettia ja keltaista. Olen aika rohkeakin värien käyttäjä. Toivottavasti saajalle värivalintani eivät ole liiankin räikeät – vapaat kädet saatuani uskalsin räväyttää.

Vaihtolaukun toinen puoli

Laukun molemmilla puolilla on chenilletekniikalla toteutettu yksinkertainen geometrinen pinta. Chenillessähän asetetaan useita erivärisiä kankaita kerroksiksi pohjakankaan päälle, ja ommellaan täysvinoon suoria ompeleita tasaisin välimatkoin vieri viereen. Laukussa on pohjakankaan lisäksi kolme kerrosta kangasta. Kangas on jaettu ensin neljään neliöön, ja ompeleet ommeltu näiden sisään noin sentin välimatkoin. kuvista näkee, että chenilleompeleet kulkevat neliöihin jaetuilla alueilla toisella puolella eri suuntaan kuin toisella puolella. Ompeleiden välissä päällimmäiset kangaskerrokset leikataan auki saksilla tai chenilleleikkurilla, jonka jälkeen työ pestään ja/tai harjataan, jolloin leikkausreunat alkavat rispaantua ja muodostavat pörröistä pintaa.

Vaihtolaukku auki

Laukku on vuoritettu ja siinä on pieni tasku kännykälle. Hihnoihin antaa pyöreää muotoa sisälle piilotettu nyäri.

Ja juu, galleriassa on taas monta muutakin uutta laukkua, käykääpä kurkistamassa!

10 kommenttia artikkeliin “Oma vaihtolaukkuni”

  1. Ihana kassi! Ja kiitos tekniikan selostamisesta, olenkin halunnut sitä kokeilla jo kauan. Oliko noissa ruuduissa nyt niinku päälimmäisenä oranssi kangas, vai päättelinkö väärin.. ?

  2. Kivasti toteutettu kassi =)Vaikuttaa niin tukevalta teolta, että on varmasti ikuinen!

    Ja kiitos laukkuvaihdon järjestämisestä, oli hauskaa olla mukana! Todella ihania laukkuja saimme aikaan ja mikä parasta, kaikki erilaisia yksilöitä, uniikkeja =)

  3. Jälki on taas kerran Ionamaisen mykistyttävää. Upeaa työtä!

    Mun ompelussa yksi teki vanhoista hyvin hapertuneista ja osin jopa rikkinäisistä lakanoista chenilletakin. Tuli tosi hieno eikä monikerroksisessa chenillessä haitannut, vaikka joissain kerroksissa oli haperoa tai reikiä. Siihen kai chenille onkin alunperin kehitetty, että voi käyttää huonot vanhat kankaat hyädyksi. Pohjakangas tietty oli ehjä ja vahva. Nerokas tekniikka kerrassaan!

  4. Ihana laukku! Aivan upea! Ja kiitos chenilletekniikan selostamisesta – sitä pitääkin päästä kokeilemaan – siitä minulla ei ollutkaan mitään käsitystä miten tehdään…!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *