Siirry suoraan sisältöön

Nörtti neuloo, osa 2

Aran Paint -esimerkki

Internet on täynnä mielenkiintoisia apukeinoja käsityöntekijälle. Raitageneraattori on varmaan jo kaikille tuttu, mutta eilen törmäsin ensimmäistä kertaa Aran Paint -apuohjelmaan, jolla voi ”maalata” palmikoita. Nyt voin väittää opettaneeni tietokoneeni neulomaan (klikkaa kuva suuremmaksi)!

Aran Paintista saa demon, jolla voi maalailla palmikoita, mutta niistä ei saa luotua neulekaaviota eikä projekteja voi tallettaa. Ohjelman toimintaperiaate on kyllä hauska: valitaan silmukoiden tai palmikoiden kuvia valikkoriviltä ja maalataan niitä ruudukkopohjalle – ohjelma näyttää siis saman tien miltä kuvio näyttäisi valmiina. Paljon puutteitakin löysin jo heti ensimmäisellä käyttökerralla. Käyttöliittymä on paikka paikoin vähän outo: olen mm. tottunut siihen että Windows-ohjelmissa ctrl-s tallettaa, mutta tässä se lopettaakin koko ohjelman edes kysymättä haluatko lopettaa, kertoopahan vaan että täysi versio kysyisi kyllä, haluatko tallettaa. Menetin muutamankin kokeiludesignin moiseen ominaisuuteen! Lisäksi ohjelma sisältää vain perussilmukat oikein ja nurin ja peruspalmikonkäännöt 2-6 silmukalla, kierrettyjä silmukoita ei voi maalata, myöskään kavennuksia tai lisäyksiä ei ole käytettävissä.

Kaiken kaikkiaan ohjelma on kyllä vinkeä tutustumiskohde kaikille vähänkään nörttijutuista kiksejä saaville. Harkitsen itse jopa 25 dollarin hintaisen täysversion hankkimista. Toistaiseksi omat designit voi ”tallettaa” ottamalla niistä screenshotit, joskin se neulekaavio jää edelleen puuttumaan.

Edit: Kumpi näistä olisi kivempi messuostos-Wolli-sukkiin? En osaa päättää!

7 kommenttia artikkeliin “Nörtti neuloo, osa 2”

  1. Minusta jälkimmäinen on kivempi.

    Sun moebius-huivisi on todella kaunis ja sai aikaan kovan moebius-kuumeen täällä päin. Ei mulla ole mitään tarvetta moiselle, mutta pakko testata miten se oikein tehdään. Vähän haastetta peliin 😉

  2. Moebius, moebius.. mikä moebius? En muista moista tehneeni, kovasti aikonut olen kyllä ;). Ehkä muistelet jota kuta toista bloggaajaa.

  3. Tuo jälkimmäinen on parempi mun mielestä. Mulla on myös tuon Aran paintin demo ja oon jo pitkään ollut hankkimassa täyttä versiota. On se kuitenkin sen verran hyvä.

  4. Kääk, enhän mä ollut tärmännyt tätä ennen edes tuohon raitageneraattoriin. Nyt nappasinkin sen linkin het’ kirjanmerkkeihin käyttää odottamaan 🙂 Lisää vaan närttijuttuja, meikä kiksaa 😉

    Minäkin olen tuon kakkos-kuvion kannalla. Se on jotenkin pehmeempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *