Niksi-Langankierre

Filed under: neuleet — iona, torstai, 28 kesäkuun, 2007 klo 6:01 pm

Ilmoittauduin minäkin Mystery Stole 3:een ja sitä varten pengoin lankavarastoani. Parhaimmaksi huivilankakandidaatiksi ylsi Kalen lahjapaketista läytynyt Hipknitsin ihq hopeanvärinen 100% laceweight -silkkilanka (lääh).

Minulla ei ole kokemusta kiiltävän, sileän silkin neulomisesta – ei edes kerimisestä, niin kuin pian tulin huomanneeksi. Hyväuskoisesti virittelin vyyhdin viipsinpuille, asettelin anopin vanhan kerijälaitteen polvien väliin (juu, se on vähän risa mutta ajaa asiansa) ja aloin pyörittää kammesta. Jossain vaiheessa lanka lipsahti vähän väärään paikkaan, yritin korjata ja päästin samalla ärräpään. P***, tämähän purkautuu ajatuksesta! Ajatustakin liukkaampi silkkilanka ei halunnut pysyä kauniisti kerällä vaan kierros toisensa jälkeen alkoi luisua pois. Sain homman jotakuinkin pelastettua ja kerimällä lankaa välillä käsin vaakasuoraan kerän ympärille, pitämällä langan suht kireällä ja olemalla päästämättä langasta irti kerä pysyi suunnilleen kuosissaan loppuun asti, mutta elin jo valmiiksi kauhukuvia millainen mytty silkkilankaa minulla olisi, kun yrittäisin lopulta irrottaa valmiin kerän kerijälaitteesta – saati säilyttää ja neuloa kerältä!

Kyselin vinkkejä irkissä #neulonnalla ja sain ehdotuksia niin muovipussin kuin kondominkin käytöstä kerän ympärillä. Edellinen ei kuitenkaan ole tarpeeksi joustava estääkseen langan nuhjaantumista ja sotkeutumista pussin sisällä ja jälkimmäisestä puolestaan voi tarttua ikäviä liukaste-efektejä lankaan, joten omatoimisesti päädyin erään suuren suomalaisen kauppaketjun asiakaslehden niksipalstan suosikkimateriaaliin: käytettyihin sukkahousuihin.

niksilangankierre

Leikkasin sukkahousun lahkeesta noin 30cm pätkän ja taitoin sen pituussuunnassa kaksinkerroin jotta lopputulos olisi napakampi. Pujotin sukkiksen pätkän kerän päälle leikkausreuna edellä kerän ollessa vielä kerijässä, irroitin kerän varovaisesti ja työnsin sukkahousun leikkauspäät kerän sisään. Toimii! Lanka purkautuu nätisti kerän sisältä mutta kerä pysyy kasassa, ainakin toistaiseksi, kop kop.

Kuvan puikoilla on tulossa mallitilkku Mystery Stole 3:a varten. Tein jo yhden 3,5mm puikoilla ja lopputulos ei ole vielä paras mahdollinen, joskin pingoituksen jälkeen jo huomattavasti parempi kuin mitä kesken tilkun teon pelkäsin.

Mallitilkku 3,5mm puikoilla

Neule ei näyttänyt puikoilla pitsiltä lainkaan, pikemminkin epämääräiseltä mytyltä. Pingotus tasoitti ja venytti neuletta uskomattoman paljon, mutta tilkun leveys on yhä vain 14,5cm, eli mikäli jostain kuulemani huhu, että varsinaisessa ohjeessa olisi 99 silmukkaa, pitäisi paikkansa, ei huivistani todellakaan tule 60cm leveää. Mallitilkussahan on jo 35 silmukkaa. Pitsikuvio ei 3,5mm puikoilla tehden tunnu erottuvan parhaalla mahdollisella tavalla, joten testaan vielä myäs 3mm puikkoja, mutta sitten huivista oletettavasti vasta kapea tulee…

Tein myäs jotain, mitä joskus taisin vannoa olevani koskaan tekemättä: tilasin helmiä MS3:a varten. Helmien yhdistäminen neuleeseen on muutenkin alkanut varovaisesti kiinnostaa, pelastakaa minut tältä! Mutta koruja en ala moisista ikinä tekemään, en en en en en!

3 Comments »

TiinaV

28 kesäkuun, 2007 @ 18:35

Eih! 😀 Aivan mahtava niksi! Enpä ole ikinä tullut ajatelleeksi!

tikru

28 kesäkuun, 2007 @ 18:37

Tosi hyvä idea. 🙂 Just nimittäin mietin et miten saa kerän pysyy kasassa..tuota vois vähän modata ja tekis kantokahvan siihe..

koi

30 kesäkuun, 2007 @ 22:37

Hauska idea toi kyllä. Kurkkaas mun blogiin 😉

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

XHTML: Nämä tagit ovat sallittuja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>