Siirry suoraan sisältöön

Mittanauha hukassa?

Neulon usein koneella istuessani, ja kävipä tässä taas niin, etten olisi jaksanut takapuolta nostaa mittanauhaa hakeakseni. Pohdin, miten kätevää olisi, jos internetissä olisi mittanauha. Arvatkaas mitä? Löytyy. Nyt puuttuu enää online-kahvinkeitin.

13 kommenttia artikkeliin “Mittanauha hukassa?”

  1. Hih, mielenkiintoinen linkki;) Mietin vaan, että mites tuo mahtaa käyttäytyä kun on eri kokoisia näyttöjä. Tuleekos isomman näytön omistajille isompia senttejä…

  2. Jossu75: Mun on pitäny mitata esim. etusormen pituus, kyynärvarren pituus jne. ja opetella tulokset ulkoa mutten koskaan muista. Niitä voisi sitten käyttää summittaisina mittoina.

    Meemu: Tuo tunnistaa näytön koon (tosin ainakin mulla väärin, onneksi siellä on linkit joista voi korjata). Teknisestihän senttien pitäisi olla ainakin varsin lähelle oikein kun ohjelma tietää näytön fyysisen lävistäjän tuumina ja resoluution pikseleinä. Eipä tuolla silti kannata mitään millintarkkaa työtä tehdä, mutta antaapahan osviittaa. En ole vielä ehtinyt tehdä tarkistusmittausta oikealla mittanauhalla, kun se mittanauha on… jossakin :).

  3. Kangastukku myy semmoista pöytään liimattavaa mittanauhaa. Mä olen ajatellut hankkia sitä sekä tietokonepöytään että ompelupöytään.

  4. Tömähdin tänne Tikrun mamin blogin kautta ja kas, ”tuttuja” ollaan 😀 . Taisit saada meikäläisestä vakiolukijan blogillesi. Mulla on vaikeuksia jo nyt ehtiä tehdä yhtään mitään (muuta paitsi syljeskellä kattoon kakaroitten kanssa), mutta josko vielä yhtä blogia ehtis seurata 😉 .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *