Messuterveisiä ja ajatuksia käsitöiden tekemisestä

angoraa ja wollia

Puolet päivästä kului Jyväskylän käsityömessuilla ja sieltä läytyi mm. lankaa *tähän punastuva hymiö*. Violettikirjavat ovat 70% lampaanvillaa ja 30% angoraa, niistä voisi ehkä tulla vaikkapa Clapotis. Vihreä (miten mulle nyt pesiytyykään tätä väriä näin valtavasti) vyyhti on 70% lampaanvillaa ja 30% pellavaa ja haluaa ilmeisesti sukiksi.

Olin tipan pettynyt valmiiden tuotteiden ja materiaalien myyjien suhteeseen. Itse käsityöntekijänä ei ole NIIN innostunut ostamaan valmiita tuotteita, aina huomaa vaan ajattelevansa että osaisihan tuon tehdä itsekin. Kurja ajattelutapa sinänsä, kun kuitenkin pitäisi osata arvostaa ja kannattaa muidenkin tekemisiä, mutta kun… ”Liian valmiit” materiaalipaketit eivät nekään liiemmin kiehdo: jos ostaa laukunsangat, huolitellun kankaan, lankaa ja työohjeet yhdessä pussissa jää se kaikkein mielenkiintoisin työvaihe, suunnittelu, kokonaan itseltä pois. Jännä kuitenkin huomata, miten monenlaisia käsityöntekijäitä on, kaikki eivät nauti samoista asioista. Toiset pitävät siitä, että joku muu on jo huolehtinut työn suunnittelusta, jolloin itse tekeminen, niin ettei tarvitse ajatella on heistä terapeuttista ja nautittavaa. Minä taas pitäisin juuri siitä suunnittelemisesta, pohtimisesta ja ideoimisesta, piirtämisestä, mittailemisesta ja säätämisestä. Sitten kun päästään siihen mekaaniseen totutukseen se käykin nopeasti puuduttavaksi. Tästä syystä olen huono valmiiden mallien kanssa (pahus vain kun nettiyhteisön myötä saa nähtävilleen toinen toistaan ihanampia juttuja jotka vaan onkin pakko saada).

tarvikkeita

Sain onneksi rahaa tuhlattua ihan kiitettävästi, lankojen lisäksi mukaan tarttui laukunsankoja ilman materiaalipakkausta, ja moniväristä konekirjontalankaa. Inspiraatiota sai messulipun hinnalla kaupan päälle ison kasan, mutta ajan ja kärsivällisyyden myyjiä paikalla ei nytkään näkynyt. Pahus.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Messuterveisiä ja ajatuksia käsitöiden tekemisestä”

  1. Villasukka avatar

    Samansuuntaisia ajatuksia minäkin pohdiskelin. Olisin kaivannut enemmän juuri käsityömateriaaleja ja ideoita. Nyt oli enemminkin Käsityöläisten myyjäiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *