Meillä asuu sammakkofarmi

koolaidatut kerätOlen viime aikoina purkanut enemmän kuin olen saanut valmiiksi. Lapselle aloittamani pusero Silkegarnista meni purkuun, aloitin Wollista Aran Paint-kaavion mukaista palmikkosukkaa, en ollut tyytyväinen – purkuun. Ensimmäinen versio koolaidjaywalkeristakin meni purkuun. Jostain kumman syystä tällä tavalla ei valmistu täitä esiteltäväksi, joten jatkan langoilla hekumoitsemista.

Pahoin pelkään etten voi antaa kommenteissa kyselleille kunnon ”reseptiä” väreihin. Koolaidailin flow’n viemänä enkä pysty varmaksi muistamaan mitä värejä langoissa on, etenkään kun missään ei ole vain yhtä väriä. Kyöpelinvuori oli jo valmiiksi aika tummaa pätkävärjättyä sinistä Nalle Coloria, se ui kahdesta tai kolmesta eri viininpunaisesta Kool Aidista tehdyssä liuoksessa sellaisenaan. Rairuoho oli alun perin keltaista Nallea, ja uitin & mikrotin vyyhdin toista päätä ensin yhdenvärisessä sinisessä. Värin tartuttua upotin koko vyyhdin toisenväriseen siniseen. Tipun värit olivat muistaakseni Lemonade (keltainen), Orange (arvaatteko?) ja Grape Illusion (punainen). Laitoin vyyhdin (n. 120g) kolmeen osaan taiteltuna lasagnevuokaan ja valmistin värit isoihin laseihin (2 pussia per väri kuhunkin). Aloitin keltaisesta: valutin väriä vyyhdin toiseen päätyyn, painelin kumihanskoin, siirtelin lankoja ja yritin saada väriä osumaan joka puolelle. Sitten nostin keltaisen päädyn lasagnevuoasta korokkeelle, etteivät oranssi ja punainen valu keltaisen päälle. Jatkoin oranssilla vyyhdin keskelle, ja viimeiseksi punaisella toiseen päätyyn. Väriliemi valui punaiseen päätyyn tehden siitä kaikkein tummimman. Nostin vuoan mikroon jälleen korokkeelle ja mikrotin ensin niin. Kun suurin osa väristä oli tarttunut, poistin korokkeen, kääntelin vyyhtiä ja jatkoin mikrottamista.

jaywalkerin alku

Kyöpelinvuori on jo muotoutumassa Jaywalkerin tapaisiksi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Meillä asuu sammakkofarmi”

  1. Villasukka avatar

    Nuo koolit langat ovat yhä edelleen täydellisiä, ja ohjeet semmoiset, että taidan sortua noihin värjäyksiin heti kun keksin jostain lisää aikaa (=kesälomalla). Kiitos muuten kaikista (neulonta)nörtteilyvinkeistä. Tähän mennessäkin on jo mennyt ihan liikaa aikaa koneella, mutta nyt en meinaa enää ehtiä neuloa, kun pitää mm. harjoitella pdf:ien luomista ja suunnitella omia Araneita (yhtäkään, edes muiden mallia, en ole ikinä tehnyt)… Voi miksi pitää käydä töissä?!?

  2. Iona avatar

    Villasukka: pistän vain vahingon kiertämään 😉 😀

  3. eusu avatar

    Aivan valtavan kauniita lankoja, kauniita värejä. Mä täällä huokailen nähdessäni ja lukiessani noita langanvärjäys touhuja blogeissa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *