Kolmas ja viimeinen meemi

Eufemia haastoi kertomaan mielestäni kauniita blogien nimiä. Minusta on kivaa, jos blogin nimeämiseen on panostettu. Pidän suomenkielisistä nimistä suomalaissa blogeissa, englanti ja anglismit valtaavat jo niin kovin paljon tilaa paikoissa, joissa oma äidinkielemmekin taipuisi kauniiksi ilmaisuiksi. Liian tavalliset, niinkuin ”Jonnan jorinat” tai ”Mun blogi” taas on kovin tylsiä. Itse en myöskään näe murteellisten tai jotenkin yltiöhumorististen nimeämisten hauskuutta, sen sijaan onnistunut sanaleikki osuu ja uppoaa. Kyse on tietenkin makuasioista, ja jokaisella blogilla täytyykin olla pitäjänsä näköinen nimi.

Näin äkkiseltään tulee mieleen seuraavat bloginnimet, joista pidän (kuten Eufemialla, en välttämättä ole ikinä seurannut näitä blogeja, nimi on vain jäänyt mieleen):

  • viistolla pinnalla – pistää oikein miettimään kuinka kaltevasta tasosta on kyse, ja miten paljon pitää pinnistellä pysyäkseen siinä pystyssä
  • jo edesmennyt karu selli (linkistä pääsee vain aina yhtä surulliselle 404-virhesivulle, Sellisti kyllä vielä jatkaa) – mainion, olkoonkin kuluneen, sanaleikkinsä takia
  • linko – sama juttu, kyseessähän on linkkiblogi
  • puikoissa – yksi neuleblogien onnistuneimmista sanaleikeistä (genren sisällä onkin jo haastetta keksiä kivaa nimeä, jota ei olisi jo käytetty, xxx:n neuleet/käsityöt onkin ymmärrettävän yleinen nimeämiskäytäntä)
  • ryytimaa – sana on itsessään minusta jotenkin kovin kaunis

Tässä on varmasti vasta murto-osa mielestäni onnistuneista bloginnimistä, mutta loput tuntuvat nyt karttavan mieleenmuistumista. En haasta itse tälläkään kertaa ketään, ja samalla langankierre lopettaa oman meemeilynsä tähän ”ei kahta ilman kolmatta” -meemiin ja liittyy joissain käsitöäblogeissa jo julistettuun meemittömään rintamaan. Suhtaudun nimittäin meemeihin itse hieman ristiriitaisesti, jotkut ovat kivoja, toiset eivät niinkään ja keskimäärin meemejä ei jaksa oikein lukea. Käsityöblogiin meemit istuvat mielestäni haircutblogeja huonommin, moni kun tulee blogilistan kautta lukemaan siinä toivossa, että esillä olisi jotain käsillä tuotettua, mutta päätyykin lukemaan sitä samaa meemiä, johon on jo n+1:ssä blogissa törmännyt aiemmin. Siinä vaiheessa, kun blogissa alkaa olla enimmäkseen meemivastauksia, eikä muita postauksia enää juuri lainkaan, tilanne alkaa olla jo surullinen ;).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Kolmas ja viimeinen meemi”

  1. JennyF avatar

    Kiitos bloginnimikehuista, lämmitti mieltä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *