Siirry suoraan sisältöön

Kastemekko

Kastemekko

Kastemekko ystävän pienelle tytölle. Tilaaja antoi minulle käytännössä vapaat kädet, ja mielessä pyöri ensin jokin pellavainen perinneunelma, mutta kangaskaupat möivät täällä lähinnä ei-oota. Päädyin lopulta samaan malliin, jolla tein mekon myös vuonna -99 syntyneelle oman tyttöni serkulle, joka on myös kummityttöni.

Kastemekko edestä

Tilaaja ehti nähdä kastemekosta jo kertaalleen painajaista, jossa pikkuneiti-parka oli puettu vaaleanpunaiseen pitsi-röyhelä-kermakakku-rusettikammotukseen kasteessaan. Lupasin, että sekä pitsiä, röyhelöä, että rusettia tuleman siis pitää! Mekko on kauttaaltaan satiinia, miehustassa satiinin peittää pitsikangas ja helmassa sifonki. Pitsin metsästäminen oli luku sinänsä, budjetti ei sallinut kangasta jonka metrihinta liikkui kolminumeroisissa summissa ja edullisemmissa vaihtoehdoissa ei ollut juuri valinnanvaraa. Pienikuvioisempi pitsi olisi mallissa ollut varmasti enemmän edukseen, mutta tässäkin eteen jäi nyt kauniisti yksi kokonainen kukka.
Kastemekko takaa

Räyhelöä on tarjolla hihansuissa, joissa pitsi poimuttuu kuminauhalla. Satiininauha muodostaa taakse rusetin. Mekon kaava on Suuri Käsityölehdestä 5/96 ja kankaat Eurokankaasta. Onnea mekon saajan elämäntaipaleelle!

9 kommenttia artikkeliin “Kastemekko”

  1. Minusta tuo pitsi on juuri hyvä tuohon! Isot kuviot tuovat kivasti ilmettä yläosaan. Ja pakkohan on vielä todeta, että hui kuin hieno mekko 🙂

  2. Minä muuten tein tuolla samalla mallilla kummitytälle. Muistan, että Oulua myöten etsin sopivaa pitsiä… Kaunis mekko sinulla! Täytyy kertoa, että minun tekemä kastemekko on ollut kahdella serkulla ja kummitytän pikkusiskollakin kastemekkona. Eli ilmeisen hyvä siitä tuli”

  3. Niin, yhdyn kaikkiin edellisiin puhujiin! Kaunis, ihana, upea, mahtava (pitää hakea synonyymikirja kohta) loistava, erinomainen, NÄIN iso kiitos! Toivottavasti pikkuneidille keksitään vielä nätti nimikin kun noin kauniissa mekossa kasteelle pääsee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *