Käsityötaantumus ja blogimieltymyksiä

Olis vaikka mitä ideoita mutten jostain syystä tahdo saada aikaiseksi kuin näitä

Villavaippahousut

villavaippahousut 2-kertaisesta hahtuvasta, puikot 4mm, malli se sama oma

Boooring. Kyllä mä tästä taas alan jossain vaiheessa tekemään jotain kiinnostavaakin (niin, siellähän oottaa vain 6 kestovaippaa taas ompelijaansa ja…)

Olen joskus julistautunut meemittömäksi, muttei se sentään tarkoita ettäkö kaikki kiertolaiset huonoja olisivat. Ainakin Villapallo, Tsu, Anna ja T&T olivat muistaneet minua uusimmalla villityksellä, joka poikkesi monesta perinteisestä meemistä siinä määrin, että oli oikeasti mielenkiintoista lueskella mitä blogeja itse kukin oli päättänyt kukittaa ja miksi. (Tästä todella saa sen käsityksen että useimmat meemit ovat tylsiä, mutta niin se, sori, joskus tuntuu olevankin, etenki kun päivittäisellä blogikierroksella ei juuri muuhun törmää kuin siihen samaan meemiin joka paikassa.) Enivei, ajattelin tavoistani poiketen kuitenkin nyt listata muutaman mitä ainakin luen, ja etenkin miksi, koska ne perustelut olivat tämän meemin parasta antia.

Seuraan ahkerasti useaakin blogia mutten oikein saa aikaiseksi ”tilata” uusia. Käsityöblogeja on jo valtava määrä, ja vaikka tuntemattomampia suuruuksia välillä silmäilen neuleblogiringin random-toiminnolla tai jätettyjen kommenttien kautta, päätyvät ne harvoin tilattavien listalle, kun siellä ennestäänkin on jo niin paljon. Uudet blogit ovat siis selvästi paitsiossa ja se on sääli. Sitäpaitsi olen kranttu. Ylimääräiset härpäkkeet, huonosti luettava fontti, töksähtelevä kieli, liikojen väriviritysten ja kirjakekikkailuiden viljely tai surkeat kuvat saavat minut helposti kiertämään blogin kaukaa. Eniten pidän blogeista joiden pitäjien elämäntilanteeseen ja/tai täiden tasoon/laatuun/tyyliin voin samaistua (tai jota ihailen).

Kielensä puolesta eniten viehättää Neuletiheys. Kirsillä on ihana tyyli kirjoittaa, virittää lähes aina hymynkareen suupieleen. Oikein odotan päivityksiä. äitiintyneen henkilön polkkauksissakin on nykyisin muutenkin paljon itseä kiinnostavaa.

Susannan käsityöt on ollut suosikkilistalla myös pitkään, Susanna on yksi harvoja (paljon) ompelevia ”neule”bloggaajia, ja hänen taitojensa kehittymistä on ollut vinkeä seurata tässä vuosien (huhhuh, joko tässä tosiaan jne.) myötä.

MadeByMyselfin päivitykset avaan blogilistalta jostain tuntemattomasta syystä aina ensin. Tikru on kollegani, joten voin kai jossain määrin samaistua häneen (tosin mielestäni sitä stereotyyppistä opettajapersoonallisuutta EI huhuista ja ilkeistä panetteluista poiketen ole olemassa), minkä lisäksi blogin mielenkiintoisuutta lisää varsin nopea päivitystahti sekä omintakeiset työt – blogissa on harvoin esillä jokablogin tusinafif.. eiku -neuleita.

Tuuliakaan ei todellakaan ole tusinaneuloja – blogin pariin vetää toinen toistaan taidokkaammin loppuun asti mietityt omat neulemallit ja hengästyttävä tyätahti. Ehkä tässä kohtaa jopa viherrän hieman, ja päätän, että minäkin sitten.. viimeistään eläkkeellä.

Ilulla on Upea Värimaailma. Upea. Ja olen jo monta kertaa ajatellut ja vissiin ilun kommenttiraidallakin tuumannut, että hän tekee aivan minun näköisiä töitä (onneksi, kun en itse näytä saavan mitään aikaiseksi, ainakaan niin että todella toteuttaisin itseäni). Ehkä sitten joskus.. eläkkeellä jne.

Ei-käsityöblogeista luen aina SusuPetalin varsin raadollisia tarinoita, joiden jälkeen olen helpottunut (tai ainakin tuudittaudun siihen uskoon) että ne onneksi ovat fiktiota (ja suljen tiukasti silmäni siltä tosiasialta, että vastaavaa elämää eletään Ihan Oikeassa Elämässä liian monessa paikassa).

Seuraan myäs Ravitsemus ja terveys -ravintoblogia, jonka moni varmasti helposti tuomitsee paatokselliseksi huuhaaksi, mutta joka mielestäni on varsin maltillisesti ja tutkimustietoon perustuen kirjoitettua pohdiskelua ruokavaliosta ja sen vaikutuksesta terveyteen. (Juu, olen erään ruokavaliosuuntauksen kannattaja jo viidettä vuotta – ja vielä hengissä.)

Uusimpia tulokkaita listallani ovat 50 villapeikkoa, oddcherry ja sky blue cardigan taidokkaiden töidensä ja kauniiden valokuvien ansiosta. Moni mielenkiintoinen blogi varmasti vielä on löytymättä, eikä tässä todellakaan ollut lueteltuna edes kymmenesosaa jatkuvasti seurannassa olevista blogeista, mutku ilta ei ole enää nuori ja käsitöitäkin tekisi mieli hetken tehdä…


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Käsityötaantumus ja blogimieltymyksiä”

  1. SusuPetal avatar

    Toteutus on ainakin silkkaa fiktiota 🙂

    Kiitos maininnasta, mukava aina, kun törmää minulle uusiin lukijoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *