Karkkipäivä -neuletakki

Yksi kaappimarinoinnin ikuisuuskohde on vihdoin pois puikoilta!

Karkkipäivä kollaasi

”Karkkipäivä” -neuletakki, lankana Idena Bamboo, puikot 5, ohje takaraivosta.

Karkkipäivä neuletakki

Onhan tää aika karkki. Jotenkin tosi ei-minun-värinen, ehkä nyt kuitenkin ”melko kiva”. En olis kyllä mitenkään viisi vuotta sitten uskonut tekeväni tällaisia neuleita, lasten saanti turruttaa pään. Langat on sieltä täältä, ensimmäiset kaksi kerää sain vuosi sitten SNY:lta, toiset kaksi (pinkit) olin ostanut omalleni mutta unohtanut lankakoriin. Lopulta vaihdoin alkuvuodesta MarjaV:lta hänen Kepleristään jäljelle jääneet jämäkerät keltaista, että lanka riittäisi johonkin isompaan.

Perhosnapit Karkkipäivään

Olin ostanut takkiin myös oranssi-keltaiset perhosnapit, joilla olisi kieltämättä ollut camp-arvoa, mutta onneksi Neiti meni hävittämään osan napeista leikkiessään. (Ei, en yleensä pidä hahmonapeista.) Yksi kauppa periferiassa möi noin kymmentä eri nappivaihtoehtoa joista takkiin päätyneet puiset olivat loppujen lopuksi varsin kivat. Silmäni tosin sairastaa koko ajan etureunuksissa, joista päällimmäinen on oranssi ja toinen keltainen (en pidä keltaisesta). Alkuperäisenä Ideana oli neuloa kaikki reunukset pinkillä, mutta lanka ei riittänyt. Harkitsen vakavasti nappilistojen purkamista kokonaan pois – tilalle voisi neuloa kapeat reunukset oranssilla ja ommella vetskarin. Todennäköisesti moinen ponnistus jää kuitenkin tekemättä, kun ei neule muutenkaan mikään varsinainen suosikki ole.

Bamboo on ihanan pehmeää mutta myös aika luirua valmiina neuleena – virahtaakohan tämä? Ylivoimaisesti kamalinta oli langanpäiden päätteleminen – ensinnäkin niitä oli kiljoona tsiljardia ja toisekseen lanka niin liukasta että pelkään langanpäiden kiemurtelevan esiin yöllä salaa kun kaikki ovat nukkumassa. Todennäköisesti niin tulee myös tapahtumaan, vaikka ovelana tyttönä jaoinkin jokaisen langanpään kahtia (tämähän pirstoutuu säikeisiin melkein ajatuksen voimasta) ja päättelin langanpäät kahdessa osassa. (Eli loppujen lopuksi pääteltävää oli kaksi kiljoonaa tsiljardia, miettikääpä sitä).

Loppukaneetiksi kiteyttäisin vain että ”tulipahan tehtyä”.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

10 vastausta artikkeliin “Karkkipäivä -neuletakki”

 1. pikkumyy avatar

  Aivan ihananvärinen takki. On siulla ollut kärsivällisyyttä langanpäiden kanssa!!! Kannatti marinoida, kun noin nami tuli.

 2. Kate avatar

  Minunkin mielestäni tuo on ihanan pirteä… ja myös pikkuneiti näyttää pitävän siitä 🙂

 3. Marja V avatar

  Kepler ei ole käytössä juuri virahtanut. Hihoista ehkä vähän, kun ne ovat raskaimmat, mutta ei varmaan lasten koossa, kun neule ei paina niin paljon. Minusta tuo Idenan bamboo on yllättävän hyvin kestänyt käyttöä.

 4. Altocumulus avatar

  Käyttäjä ainakin näkyy tykkäävän ja minustakin takki on kerrassaan soma. 🙂

 5. mari avatar

  Ihana hymy pikkuneidin kasvoilla kyllä ketoo että neule on mieluinen:) Minunki mielestä aivan ihana takki!

 6. Jaana avatar

  Ainakin neidin mieleen tuo takki on ja hänelle sopii tosi hienosti!

  Onnea käsityökärpäsen puraisusta 😉

 7. Päivi avatar

  Suloisen näköinen ja näyttää olevan prinsessakin iloinen uudesta takistaan. äityis pehmentää pään monella tavalla;)

 8. TiinaR avatar

  Kivan värinen takki!

 9. sufferiina avatar

  Ihanan makea 🙂 Minä tykkään! Eikä takin saajallakaan näytä olevan valittamista 🙂

 10. Markka avatar

  OI, ihana piristysruiske! Kyllä on uusi omistaja tyytyväisen näköinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *