Siirry suoraan sisältöön

…ja vielä vaippasia

Joskus kauan sitten (mutta ihan tässä ikiomassa galaksissa) sain vaippaompeluinspiksen ja silppusin sitten trikoota monen vaipan verran päällisiksi. Imumateriaaleja ei riittänyt silloin leikata kuin kahteen vaippaan, joten siihen innostus sitten hiipuikin – olisi kai muka pitänyt saada leikata kaikki tarvemateriaalit ja ommella vaipat sitten sarjatyönä. Nyt olen vähän kironnut tuota aikaisempaa inspiraationpuuskaa, mitä järkeä oli leikata M-kokoisia vaipanpäällyksiä tusina ja jättää homma sitten kesken? Nyt olisi tuolla puoliksi leikattuja M-koon vaippoja vielä vino pino, mutta vaipatettava tarvitsisi vaippansa vähintään kokoa L. Huoh.

Ompelin kuitenkin ne kaksi kokonaan leikattua vihdoin valmiiksi ja nettitutuista niille läytyi jo käyttäjäkin. Mitähän teen noille lopuille, mahtaakohan lähipiirissä olla vielä tarpeeksi tuon kokoisia nyyttejä.

Sisävaipat

Tässä vielä kuva josta selviää millaisia vaipat ovat sisältä. Trikoisen kuosikankaan kätköissä on siis 2 kerrosta froteeta ja 1 kerros flanellia imuna, sisäpinta flanellia ja läpässä 2 kerrosta flanellia ja 1 kerros froteeta.

Tänään sain inspiksen (kuosikankaiden puutteessa, huoh) kokeilla kauan suunnittelemaani brodeeratulla kuvalla varustettua vaippaa Lapselle. Tällainen siitä tuli:

Brodeerattu vaippa

Ja tästä kuvasta pääsee taas silmäilemään millainen tuo vaippa on sisäpuolelta. Vaippa on ulkopinnalta paksua froteeta, sisäpinta ohutta hampputrikoota ja sisällä imuna 2 kerrosta froteeta ja 2 kerrosta hamppufleeceä.

4 kommenttia artikkeliin “…ja vielä vaippasia”

  1. Tuo brodeerattu vaippa on tosi hieno! Mä olen ihastunut kaikkiin söpöilyvaippoihin ja tekisi mieli tilailla niitä vaikka kuinka (kun ei ole ompelukonetta, että voisi ommella). Mutta ei auta, meillä alkaa tämän lapsen vaippailut olla selvästi loppupuolella. Toisaalta tietysti hyvä niin. 🙂

  2. Moi! kivat sivut sinulla! Onko sulla kirjova ompelukone, vai oletko käsin tehnyt esim nuo kukat tohon vaavin mekkoon? Todella kaunis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *