Siirry suoraan sisältöön

Icarus

Icarus valmis 1

Icarus shawl, Interweave Knits Summer 2006. Lankana Wetterhoffin Silvia (70% villa, 30% silkki) ja omat hiukset (n. 1%, argh), puikot 3 mm & 80 cm Hongkong-bambupyöröt. Langankulutus 89g. Mitat ennen pingotusta n. 175 cm x 75 cm, pingotuksen jälkeen n. 205 cm x 105 cm.

Icarus valmis 2

Se on ihana. Ja väri on aivan lääh. Kiitos salaystäväiseni <3.

Icarus valmis 3

Se on ihana.

Icarus valmis 4

Sanoinko ihana? Sanoinko!

Icarus pingottumassa 1

Pingotuksessa käytin ensimmäistä kertaa apulankoja, ison huivin viritteleminen muotoonsa oli niiden avulla paljon helpompaa. Pujotin apulangat paikoilleen jo ennen huivin upottamista veteen: yhden puuvillalangan keskilinjaa pitkin, yhden pitkään suoraan reunaan ja yhden sakaroiden kärkiä lävistämään. Pingotin keskilinjan ja suoran reunan apulangat kireälle pingotusalustaan ja oioin huivin niiden avulla paikoilleen.
Icarus pingottumassa 2

Sakaroiden kärkiin laitoin vielä nuppineulatkin, apulanka auttoi saamaan ne suunnilleen suoraan linjaan.

Kirikaverin merkitys työn valmistumisnopeudelle on ihmeellinen, huivin alku syntyi leikkimielisessä kisailussa kuin itsestään. Kirikaverin pingottua maaliin työn eteneminenkin uhkasi tyssätä, osin toki myös muiden töiden ja sairastamisen vuoksi. Viikonloppuna piti lopulta taistella viimeisetkin uuvuttavat 500+ silmukan kerrokset loppuun kun takaa uhkasi pinkoa ohi jo toinenkin irkkiystävä. ähäkutti, ehdinpäs!

20 kommenttia artikkeliin “Icarus”

 1. Ihana! Todella upea.

  Ja kiitos tuosta apulankavinkistä, taidanpa itsekin kokeilla, kunhan saan icarukseni valmiiksi.. Siihen tosin vielä menee ties kuinka kauan..

  Mutta pakko saada valmiiksi pian, kun lopputulos on (toivottavasti itselläkin) noin upea.

 2. Aivan mielettämän hieno huivi! Ja väri on todella mahtava. Hyvä idea noi kiristyslangat. Mä oon kuolannut kaikkien hienoja huiveja, pakko kai munkin on opetella!

 3. Kaunis!!! Tuota apulankasysteemiä pitää kokeilla, sitten kun jonain kauniina päivänä hamassa ei-niin-lähitulevaisuudessa saan Kirini valmiiksi.

 4. Todella upea huivi! Värikin on herkullinen, tuollainen tumma luumu. Apulankavinkki on kerrassaan nerokas juttu, kiitos siitä!

 5. Ei pitäisi kirjoittaa hätäillen. Toisaalta, tuo äskeinen änkkä kommentti kertoo jo sen, että olen niin häkeltynyt tuon kauneudesta etten osaa edes pukea ajatuksiani lauseeksi.

 6. Heps!

  Tätä ei saisi kysyä, tiedän sen kyllä, mutta… Kuinka paljon sinulle pitäisi maksaa, jotta diilaisit Icaruksen ohjeen minulle? Olen himoinnut sitä niin kovasti, ja aina vain enemmän näkemieni kuvien perusteella, olisi iiiihanaa päästä kokeilemaan itsekin. Ja omasi on todella hieno! 🙂

 7. Rohkenen lähestyä Sinua Igarus-huivin neuloja. Olen yrittänyt saada ohjetta huiviin, mutta tuloksetta.
  Olen todella ihastunut malliin, ja haluaisin sen toteuttaa.
  Voisitko ystävällisesti lähettää neulontaohjeen ylläolevaan
  sähkäpostiosoitteeseen.
  Tuhannesti kiitoksia.
  Eija Hakuli

 8. Olen samaa mieltä kuin muutkin, loistava huivi. Todella upea. Itse olen neulonut pääasiassa erillaisia villasukkia. Tuota kyllä kokeilisin, mutta taitaa olla sama ongelma kuin muillakin ohje puuttuu.
  Olet tehnyt silti loistavan huivin.

  tv: Teija

 9. todella upee huivi. yrittäisin tehdä itsekin, mutta ongelma on sama kuin monilla muillakin. Ohje puuttuu.
  kommentoin aikaisemminkin mutta juttu ei toiminut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *