Helposti ja nopeasti

Kalorimetri

Perhe-elämä on vissiin pätevä tekosyy sille, ettei mitään valmista tunnu syntyvän. Ratkaisuna kokeilen päänsisäisen Haasteellisuusvaatimuksen hylkäämistä. Tämäkin päänlämmitin valmistui alle päivässä, sisältäen nappiostostelun kahden muksun kanssa (kenties aikaavievin vaihe). Aikaansaannoksesta voi sitten ottaa kiljoona kuvaa, niin tuntuu kuin olisi saanut aikaiseksi jotain Suurta ja Mahtavaa.
Kalorimetri 2

Calorimetry, lanka nettitutulta saatu Karlstadt Naturwolle, 4mm puikot, silmukoita ohjeesta poiketen 84. En laskenut lyhennettyjen kerrosten määrää, tein niitä ”sopivasti”. Lopputulos on toistaiseksi aika napakka, mutta saa nähdä venähtääkö käytässä.
Kalorimetri 3

Puunlehti? Näitä vois tehdä Monta, joka takkiin mätsäävän!

Jatkan Ravelryn kanssa leikkimistä, sain kutsun jo jokunen viikko sitten mutta koukuttuminen on tapahtunut salakavalasti. Minut läytää sieltä tunnuksella ionna, joku törkimys oli jo vohkinut ionan. Grr.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

5 vastausta artikkeliin “Helposti ja nopeasti”

 1. Jaana avatar

  Hieno tuli ja lanka pääsi vihdoinkin neuleeksi 😉
  harmittaa kun en hamstrannut tuota lankaa enempää, en yhtään itselle! Nyt yhtäkkiä olis montakin ideaa paksulle villalankalle 😉

 2. Siru avatar

  Tuo on tosi hieno. Harmi, kun en ymmärtänyt englanninkielisestä ohjeesta yhtään mitään. Miten tuo oikein tehdään? Olis tosi hyvä miun höröttimille(korville)

 3. Siru avatar
  Siru

  Kiitos nopeasta vastauksesta 🙂

 4. kati avatar

  Voitko auttaa. Olen noita calometryjä (pantoja) tehnyt jonkin verran tässä parina päivänä. Kuuluuko siihen keskelle tulla sellainen reikäviiva. Siis tasasen tahtiin reikiä.
  äitini sanoi että jos ne ovat ns. hengitysreikiä kun panta on päässä. Mut alan epäillä enemmän ja vähemmän.
  Olen neulonut pannan niin ekan silmukan ottamalla puikolle neulomatta tai sitten neulon sen, mut silti reikiä tulee. MAhtaakohan sitä lankaa tarvii jotenkin laittaa puikolle erinlailla ettei reikiä synny.
  Tosin ei noi reijät pahoja noissa ole, kun on tasasesti keskellä ja näyttää niiden kuuluvan.

  Sulla oli kaunis panta tehtynä…

 5. Iona avatar

  Lyhennetyillä kerroksilla neuloessa voi helposti tulla reikiä juu, mutta niiden estämiseen on pari kikkaa. Kokeilepa ottaa työn kääntämisen jälkeen ensimmäinen silmukka nurin neulomatta, ja vedä lanka tosi tiukalle, niin että silmukka ikäänkuin ”nyrjähtää” ja näyttää kahdelta silmukalta (myöhemmin ne sitten neulotaan kuitenkin yhtenä silmukkana). Nettineulelehti Ullassa tuota on selitetty tiimalasikantapään ohjeessa: http://www.ullaneule.net/0104/neuvot_tiimalasikantapaa.html

  Jos tuo ei onnistu etkä saa mieleistäsi tulosta, voit kokeilla myös ns. ”wrap & turn” -menetelmää, jonka itse suomensin kiedo ja käännä 😉 – selitin sen tarkemmin toisen tiimalasikantapään suomennoksessa blogissani aiemmin:
  https://iona.kapsi.fi/blog/?p=107

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *