Hahtuvaa hangella

hahtuvaa

Nostin islantilaiset hahtuvani luonnonvaloon kuvattavaksi, että nuo ihanat värit olisivat oikein edukseen. Langat ovat marinoituneet kaapissa jo monta vuotta, ne ovat siis ihka aitoja islannintuliaisia vanhemmiltani. Yhden perulaispipon olen langoista aiemmin tehnyt, samoin ensimmäinen sophieni on juuri tuota vihreää lankaa.

Näistä tulee nyt neuleolympialaisten kisatyöni: islantilaisneule tuolle käsityöharrastustani parhaansa mukaan jarruttavalle pikkuihanuudelle. Selasin eilen lehtipinojani (niitä muuten piisaa). Turhan paljon läytyi kaarrokeneuleohjeita jollekin Sandnes Smartin kaltaiselle ohuemmalle superwash-langalle mutta yhtään paksummille langoille oli hintsusti malleja tarjolla. Lopulta Suuren Käsityölehden numero 11/1997 palkitsi tällaisella ohjeella:

islantilaisneulemalli Pienin koko ohjeessa on 110cm, mutta järkeilin tässä ettei pienempää kantsine oikeastaan tehdäkään. Lapsi käyttää nyt noin 90 cm puseroita, eikä tänä talvena ole enää kauan tarvetta jäljellä paksuille villapuseroille. Ensi talvenakin satakymmensenttinen on vielä reilu, mutta hihoja voi kääntää ja mahtuupahan vielä seuraavanakin talvena.

Ohje on Lett-Lopille, tiheys 18s ja 24 krs. Treenasin mallitilkun vitosen puikoilla kaksinkertaisesta langasta, enkä ihan päässyt tuohon tiheyteen, tulos oli jotain 15s ja 20 krs. Pitää vielä kokeilla, tuleeko puoli numeroa pienemmillä puikoilla kuinka panssarinen lopputulos.

Vähän alkaa jo puikkokädet kutista, ja olympialaisiin on kuitenkin vielä kymmenen päivää aikaa. Huomenna sentään alkaa hamsterikuukausi, taidankin mennä tuijottelemaan lankalaatikosta mitkä jämäkerät pääsevät huomenna muotoutumaan kirjoneulekuvioiksi sukkiin tummanharmaan Gjestalin Jannen sekaan. Bambinoiden ja Woolien jämätkin pitää kaivaa esille, ystäväni sai muutama päivä sitten pienen pojan, joten yksi hamsterityä on varmasti jonkinlainen vauvalahjomus, ehkäpä täppäset ja siksakmyssy. Pää on täynnä ideoita, mistä ihmeestä saisin toisen käsiparin ja 48-tuntisen vuorokauden? Nukkuminenhan on oikeastaan ihan turhaa, siinä menee aikaa aivan hukkaan…


Posted

in

by

Tags:

Comments

8 vastausta artikkeliin “Hahtuvaa hangella”

 1. Kirsiär avatar

  Onpas kauniita värejä. Onko näissä hahtuvissa sellaisia pitkiä jouhimaisia kuituja niin kuin esim. Lopi-langoissa?

 2. Marita avatar

  Minkä numeron puikoilla neuloit laukkua tuolla langalla?
  Pitäisikö olla kaksinkerroin lanka?
  Itellä kiekko lilansävyistä..just laukkuun 🙂

 3. eusu avatar

  Ihania hahtuvia!!! Tuo valkoinen näyttää kuvassatosi kauniilta! ”puhtaan valkoiselta”, kun usein valkoinen on sellaista luonnon valkoista!

 4. Marita avatar

  Niin vielä että riittääköhän yksi kiekko laukkuun?? En yhtään tiedä.

 5. Riinuzka avatar

  Haastetta pukkaa 😉

 6. Iona avatar

  Marita: Kyllä yksi kiekko mielestäni laukkuun riittää. Riippuu toki millaisen laukun tekee 😉 – mutta perussophieen ainakin.

  Eusu: Itse asiassa tuo ”valkoinen” on vaaleaa harmaata, kuvan sävyt taitavat olla tipan vääristyneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *