Flow

Oletko tutustunut käsitteeseen flow? Se on psykologi Mihaly Csikszentmihalyin esittelemä käsite, jolla tarkoitetaan tilaa, jossa henkilö uppoutuu tekemiseensä innostuneesti, syvällisesti ja täydellisesti. Ajantajukin katoaa, eikä tekemistä malttaisi jättää kesken.

Flow

Olen nyt odotellut flow’ta tulevaksi starskyn kanssa, mutta sepä löytyikin lankavarastojeni punaisesta SandnesGarnin Scala-langasta. Toissailtana aloitetusta neuleesta on valmiina jo kaksi kolmasosaa. Jokohan lopputulos on nähtävillä huomenna.


Posted

in

by

Tags:

Comments

7 vastausta artikkeliin “Flow”

 1. meemu avatar

  Kyllä tuo flow yrittää vierailla luonani usein. Yleensä sen vaan lähettää pois vieno lapsenääni joka haluaa vettä, karkkia, keksiä tai muuten vain huomiota hänkin osakseen;)

 2. Iona avatar

  Meemu: joo, meilläkin pysyy todellisuudessa kiinni nykyisin pikku prinsessan kanssa huomattavasti helpommin – paitsi sitten illalla kun oikeesti pitäis jo olla mennyt nukkumaan ajat sitten…

 3. mn avatar

  Flow on tuttu, pidin viime talvena pari viikkoa flow-päivkirjaa ja kirjoitin flowsta yhden esseen jota varten tietysti luin Csikszentmihalyin kirjoja. Myös bisnes.fi -lehdessä on oivallinen käännösartikkeli http://www.bisnes.fi/905/artikkeli_flow.htm flowsta, josta itse käytin esseessäni mm. nimeä luova hurmos;) Neulominenkin oli flow-päiväkirjassani yhtenä esimerkkinä!

 4. SariV avatar
  SariV

  Minä pääsen flow-tilaan helpostikin kun neule suorastaan soljuu käsissä. äsken juuri hiekkalaatikon reunalla tikuttaessani Regia Cottonista sukkia 2,5mm bambupuikoilla.

  Toisena työnä minulla on myäs SandnesGarnin Scalaa, värinä vaaleansininen (kauniisti harmaaseen taittuva). Tämän neuleen kanssa odotan saavuttavani flow’n sitten kun tilaamani bambupuikot saapuvat. Metalliset puikot ovat liian painavat.

 5. ziina avatar

  sukanvarsi tai terä tai jokin muu oikein helppo ja mieluisa neule saa usein flown aikaan.

 6. Koukuttaja avatar

  Tuttu on mullekin ja esiintyy nimenomaan sellaisten kohtuullisen helppojen, mutta jotain pientä jännää sisältävien neuleiden yhteydessä 😀 Sille on siis oma nimikin, aina oppii uutta!

 7. tippi avatar
  tippi

  Mieletön tuo kuva. Minkälainen kamera sinulla on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *