Siirry suoraan sisältöön

Feather and Fan Scarf

Feather and Fan Scarf

Torstaina postittamani huivivaihdon tuotokseni luulisi ehtineen jo perille Marjolle. Vastaanottaja kertoi lempivärinsä olevan punainen, joten punaista hänelle myöskin tarjoilen! Lanka on Sandnesgarnin Kitten Mohairia, jota huiviin kului 100g. Mallineuleena perinteistä ja yksinkertaista, mutta kaunista feather and fania, ja noin 40 x 150cm kokoinen huivi (unohdin mitata pingotuksen jälkeen) valmistui kuutosen puikoilla varsin vauhdikkaasti.

Irkissä mallineule kiinnosti jo muutamaa, joten tässä huivin ohje kaikille:

Feather and Fan Scarf

Silmukkamäärä on 18:lla jaollinen plus valinnainen määrä reunasilmukoita. Omassa huivissani tein 3 mallikertaa ja molemmissa reunoissa 3 reunasilmukkaa ainaoikein-neuleella: 3x18s +2x3s = 60s.

Mallineule:

1. krs oikein
2. krs nurin
3. krs * 3 kertaa 2 oikein yhteen, 6 kertaa [1 oikein, langankierto], 3 kertaa 2 oikein yhteen* toista tähdestä tähteen.
4. krs oikein

Neulo huivin ensimmäiset 3. kerrosta ainaoikein-neuleella. Aloita sitten mallineule, mutta neulo varaamasi reunasilmukat aina oikein. Jatka mallineuleella haluamaasi pituuteen, neulo sitten taas kolme kerrosta ainaoikein-neuleella ja päätä silmukat.

24 kommenttia artikkeliin “Feather and Fan Scarf”

  1. upean huivin olet sinäkin tehnyt! Tein itse tuolla mallilla joskus vuosi sitten huivin, malli on kiva; yksinkertainen mutta ei liian yksitoikkoinen 😉

  2. Aivan ihana apina-paita tuossa alempana. Ja kiitokset huivin ohjeesta. Vaikutti tarpeeksi yksinkertaiselta (eli minä ymmärsin!!!) joten meinaan kokeilla.

  3. Kaunis huivi. Onpa herkullinen punainen. Ja osaisinpa itekin tehä noin nättejä vaatteita kuin sie teet V:lle! Apina-aihe ei ole suosikkejani mutta nuo hahmot on kyllä tyylitelty söpöiksi, jos nyt apina voi söpö olla 😉

  4. Huivi on todellakin kiva ja ihan ”miun näkönen”. Kannattaa olla viikko pois kotoa, kun posti tuo tuollaisia ihanuuksia sillä aikaa! Huivi on n. 30x155cm pikaisesti kissan kanssa mitattuna. Suurkiitokset tekijälle!

  5. Kiitokset kaikille kiitoksista – mallihan nyt ei varsinaisesti ole mitenkään erityisesti minun disainia, kunhan kirjoitin perusohjeet perinteiselle mallikerralle tietylle silmukkamäärälle. Kiva silti että se on toiminut jo näin monen innoittajana :D.

    Seija: Itse vain päättelin silmukat löyhästi, kastelin huivin, pusertelin liiat vedet pyyhkeiden sisällä pois ja pingotin kevyesti kuivumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *