Aurinkoa kesään

Viime päivinä on tuntunut siltä että kesä meni jo. Siltä varalta ettei aito aurinko juuri enää näyttäydy, valmistui Pienemmälle aurinkohaalarit ja huomiovärinen t-paita housujen kaveriksi. Malli nukkuu ja kuvaajan laiskuus iski, joten räpsin nyt tällä kertaa vaan jotain.

aurinkoa1
Aurinkohaalarin kaava Ottobre 3/05, kangaskin on ihan samaa (vissiin jopa Ottobrelta muinoin tilattua Hilcoa, huolella kaappimarinoitua tämäkin) kuin lehden mallissa enkä modannu kuin henkseleitä ja kiinnityksen. T-paidan kaava Ottobre 3/06, tätä modasin hiukan enemmän.

aurinkoa2
Kun sire irkissä pisti tilaten minanamnband.se:sta nimikointinauhoja omille luomuksilleen, visa vinkaisi täälläkin. Tuleehan tosta nyt vallan pro piste i:n päälle.

aurinkoa3
Neppikone on kyllä kätevä, ei ollut hukkaostos vaikka aina välillä sitä alkaa laskeskella että kuinkakohan hirmuisen kalliiksi nämäkin haalarit ovat yhteensä tulleet, jos kaikki kone- ym. hankinnat lasketaan vaatteen tuotantokustannuksiin mukaan… pääsenköhän harrastukseni kustannuksissa plussalle koko elinikänäni, epäilen.

aurinkoa4

aurinkoa5
Taskuidea on kyllä kiva, suoraan ohjeesta, miksen itse ole keksinyt tällaista?

aurinkoa6
Puseron kangas on jotain Marimekon jämäpaloja, muistaakseni vikeltä joskus ikuisuus sitten saatua. Tartteeko mainita siitä kaappimarinoinnista enää erikseen? Noniin, kuosi on vissiin Jokeri, ja niin kovin isoraporttista että eihän se tässä erotu. Sommittelin tuon kiehkuran tuohon kuitenkin ihan tahallani.

Itselleni tehdyille vaatteille tartteisin hovikuvaajan ennen niiden mahdollista polkkausta. Ja jotain omasta mielestäni varsin huikeeta valmistui eilen, mutta täytyy vielä odotella hetki ennen sen virallista raportointia, se kun on menossa Lahjaksi.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

5 vastausta artikkeliin “Aurinkoa kesään”

 1. Haka avatar

  Ihanan pirtsakoita juttuja! Ja upea niminauha. Mikäänhän ei ole niin kallista kuin harrastus, joten turha laskea kustannuksia sen enempää. Ja sittenhän se vasta harmittaisi, jos haluaisi tehdä jotain ja ei olisi juuri oikeaa konetta siihen tarkoitukseen… 😉

 2. Benglia avatar

  Onpa todella kaunis asukokonaisuus. Tuo nimikointinauha tekee kyllä viimeistellyn lopputuloksen. Täytyypä itsekin pistää harkintaan.

 3. delenda avatar

  Ihania. Ompeluvimmaa tänne kanssa kiitti moi!!

 4. tofferina avatar
  tofferina

  Älä kuluista huolta kanna. Kun tein samankokoisia lastenvaatteita kuin sinä nyt, hankin tarvittavat koneet ja laitteet. Rahaa kului runsaasti, mutta olen varma, että se on vuosien saatossa tullut korkoineen takaisin. Puhumattakaan siitä ilosta mitä tuotat lapsillesi äidin tekemillä vaatteilla!

 5. Emmi avatar

  Onpas kiva kun löysin tänne! Aivan ihania ompeluksia olet tehnyt. Tulen toistekkin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *