Tuokiokuva

Filed under: kesken,neuleet — iona, lauantai, 23 elokuun, 2008 klo 10:31 am

tuokio

Iso mallitilkku purkaantui, neuloin kiltisti pari oikeaa mallitilkkua ja aloitin hihaa uudestaan. Samalla sain Vision Silke-Tweedillekin ja neulaisin siitäkin mallitilkut. Hillitön inspis, pitkästä aikaa. Voikunolisikeskeytymätöntäneuleaikaa.

Riikka oli toivonut applikaatio-rautalankaa. Ei mitään havaintoa teenkö itse ”oikein”, ja mistä olen applikointitapani napannut. Liekö painunut alitajuntaan jostain, sillä tuskin tuo nyt täysin itse kehitetty tyyli on. Yritän kuitenkin seuraavan työn kohdalla ottaa vaihekuvia systeemiä selvittämään.

Kukkaa ja retroa

Filed under: kesken,neuleet,ompelukset,valmistuneet 2008 — iona, lauantai, 16 elokuun, 2008 klo 9:22 am

Taisin vihdoin päästä vauhtiin! Tekaisin samalla kaavalla pari puseroa lisää tytön akuuttia syysvaatepulaa helpottamaan:

kukkaa1

Kukkapaita ja…

kukkaa2

kovin ”uusretro” (mikä sanahirviö) omppupaita.

Kaavat siis reippaalla kädellä muokaten uusimmasta Ottobresta, kankaat ostettu Triteksiltä joskus muinoin ja kukkapaidan applikaatio vapaalla kädellä piirtäen. Ompeluinspis vain lisääntyy, taisin just luvata tehdä kaverin muksuillekin pari paitaa, ja sitten tuolla olis kangasta ja malli-idea kohta yksivuotiaan samettihaalariin…

kukkaa3

Myös neulerintamalla tapahtuu: tässä on tulossa villatakin hiha metodilla ”näin-ei-ainakaan-saisi-tehdä”, eli illan pimeinä tunteina kaivoin puikot ja lankakerän, arvoin silmukkamäärän ja aloin neuloa. Ilman oikeita tiheyslaskelmia tai edes kunnollista suunnitelmaa. Neulon siis isoa mallitilkkua…

Tänään tapahtunutta

Filed under: ompelukset,ostostelut,valmistuneet 2008 — iona, maanantai, 11 elokuun, 2008 klo 9:54 pm

Duchessin ompelukoneostosten innoittamana sain orastavan inspiraation ja tekaisin prinsessaikäiselle paidan.
tanaan1
tanaan2

tanaan3

Trikoot Kaapin Kätköistä, värit ja kuvioaihe prinsessaikäisen valitsemat. Kaavat oli Ottobren uusimmasta numerosta, paitsi että näyttelin niille lopulta mittanauhaa ja saksia sen verran, että niitä kai voisi sanoa pikemminkin omikseni. Levensin mallia ja madalsin hihanpyöriötä, noin niinku muunmuassa.

Ahkeruuden puuskassa väänsin pienemmälle neidille pari ikuisuuden puolivalmiina odotellutta flanellivaippaa loppuun:
tanaan4

tanaan5

Ja kiitos Tapion Kaupassa tänään pyörähtäneen Pauliinan, joka diilasi minulle lahjakortillisen lankaa (kiitos #neulonnan snyssijät), pääsin tänään silittelemään näitä:
tanaan6

tanaan7
tanaan8

Prinsessaikäinen on tulossa selkeästi myös heppaikään, koska seuraavassa puserossa pitäisi olla pollen kuva. Perhonenkin sentään kuulemma kelpaa. Molemmat neidit tarvitsisivat kovasti vaatetta, joten toivomme ompeluinspiraation ylläpysymisestä olkoon korkealla!